Presedintele Traian Basescu a declarat la Conventia PDL ca are nevoie de sprijinul partidului pentru obiectivele corecte din acordul de coabitare cu premierul Victor Ponta, cum ar fi revizuirea Constitutiei, reorganizarea administrativa si legea sanatatii, care intampina o opozitie puternica in USL, conform Mediafax.
Basescu a subliniat ca aceste obiective au ramas neindeplinite din perioada guvernarii lui Emil Boc, reluand ideea ca revizuirea Constitutiei trebuie sa se faca prin respectarea referendumului din 2009 privind Parlamentul unicameral cu 300 de alesi.

"Dragii mei, aceste obiective interne, fie ca vorbim de legea sanatatii, de legea electorala, fie ca vorbim de revizuirea Constitutiei, fie ca vorbim reorganizarea administrativa sunt obiective pe care prin negociere le-am inscris si in acordul de coabitare cu primul-ministru al Romaniei, Victor Ponta. Sunt obiective la care tin si care sunt necesare Romaniei. As avea nevoie de sprijinul dumneavoastra politic pentru ca acest protocol sa devina realitate, pentru ca in mod cert exista in USL o opozitie puternica pentru respectarea criteriilor de revizuire a Constitutiei, pentru o corecta reorganizare administrativa a tarii, chiar pentru o corecta lege electorala sau pentru o corecta noua lege a sanatatii", a afirmat Basescu.

El a aratat ca are nevoie de parteneriatul cu PDL si pentru indeplinirea altor obiective, cum ar fi continuarea si accelerarea procesului de integrare in UE, prin accederea in Schengen, in zona Euro si realizarea unei economii competitive care sa nu fie "zdrobita" de concurenta externa la adoptarea monedei comune.

"Un alt obiectiv fundamental ca sef al statului roman este acela de a crea conditii in tara ca Romania sa fie aparata in interiorul UE", a afirmat Basescu, el reluand ideea ca "nu poti sa spui ca vreau in Schengen cand tu ai ministri cu dosare penale in instanta".

Presedintele a subliniat ca PDL nu a tolerat in guvernarea sa astfel de ministri penali sau impiedicarea cercetarii parlamentarilor de catre institutiile juridice.

Presedintele a mentionat ca si reforma educatiei este importanta pentru modernizarea societatii prin pastrarea legii promovate de fostii ministri PDL Mircea Miclea si Daniel Funeriu, dar si absorbtia fondurilor europene, el sustinand ca in anul 2011, cand premier era Emil Boc, au fost obtinute cele mai bune rezultate privind rata de absorbtie.

Sursa foto: http://www.presidency.ro/?_RID=foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri