Fostul ministru Ioan Rus sustine ca parintii actualei generatii au lasat, dupa 50 de ani de comunism, "o tara mai in regula" fata de ceea ce lasa copiilor parintii de acum, astfel ca este nevoie de "coagularea energiilor acestei natii", condusa cativa ani de politicieni "cu mult tembelism".
Ioan Rus (foro) a declarat, vineri, la Bistrita, la conferinta judeteana de alegeri a PSD Bistrita-Nasaud, ca a decis sa candideze pentru functia de vicepresedinte al PSD pentru Regiunea de Nord-Vest intrucat doreste sa contribuie cu ceva la "coagularea energiilor acestei natii", noteaza Mediafax.

"Am avut discutii cu toti colegii din Transilvania de nord-vest. Dupa aceste doua guvernari de dreapta, avem mult prea multe orase si comunitati lipsite de speranta, avem mult prea multi concetateni care se duc sa-si caute norocul in alte tari. Mai mult, a aparut o categorie de politicieni guresi si neobrazati, lipsiti de substanta cu foarte mult voluntarism si cu extrem demult tembelism care au condus Romania cativa ani. Rezultatele acestor prestatii se vad si le suportam cu totii. (...) Daca suntem atenti si cinstiti cu noi insine, ne vom da seama ca parintii nostri, dupa 50 de ani de comunism aproape ca ne-au lasat o tara mai in regula decat cea pe care e cat pe ce sa o lasam copiilor nostri. Pentru asta trebuie sa ne fie rusine tuturor. Atunci ne gandim cu totii ce ar fi de facut ca sa contribuim cu ceva la coagularea energiilor acestei natii", a declarat Ioan Rus.

Acesta s-a referit si la importanta regionalizarii.

"Sa nu ne lansam in dezbateri publice in care cei cu liceul inceput si profesionala neterminata ne explica cum se impart fotoliile de sefi de regiuni. (...) Aceste noi structuri trebuie sa asigure corectitudinea dezvoltarii fiecarei zone", a spus Ioan Rus.

La finalul discursului sau, presedintele PSD Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, le-a cerut participantilor la Conferinta judeteana de alegeri sa adopte o rezolutie prin care delegatii la congresul PSD sa-l sustina pe Ioan Rus pentru a ajunge vicepresedinte pentru Regiunea de Nord-Vest.

Astfel, 476 de delegati au decis, in unanimitate, sa-i mandateze pe cei 73 de delegati la congres sa-i dea votul lui Ioan Rus.

La sfarsitul lunii martie, seful PSD Cluj, Remus Lapusan, anunt ca fostul ministru de Interne Ioan Rus va candida pentru o functie de vicepresedinte al partidului la Congresul din aprilie.

Tot atunci, cei peste 500 de delegati ai PSD Cluj participanti la Conferinta Judeteana au adoptat, cu unanimitate de voturi, o rezolutie de sustinere a lui Ioan Rus pentru functia de vicepresedinte al PSD din partea Regiunii de Nord-Vest.

Ioan Rus refuza atunci sa faca orice declaratie.

Congresul PSD va avea loc in 18 si 19 aprilie la Bucuresti.

Ioan Rus a demisionat in iulie 2008 din functia de vicepresedinte al PSD si a ramas simplu membru al partidului. El detinuse, anterior, si functia de presedinte al PSD Cluj.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri