Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat, sambata, ca ar putea fi candidatul PDL pentru presedintia tarii, daca va corespunde criteriilor partidului.
Intrebat de ziaristi daca ar putea fi candidatul PDL pentru Presedintie, Adriean Videanu a raspuns: "Daca voi raspunde criteriilor pe care PDL le va elabora si le va adopta, sigur".

El a mai spus ca "partidul va trebuie sa stabileasca niste criterii de desemnare", considerand ca nu oricine poate fi pus in aceasta competitie, potrivit Mediafax.

"Ar trebui ca atat candidati din interiorul PDL, dar nu numai si, finalmente, PDL sa polarizeze o optiune in jurul unui candidat care sa vina cu sanse in 2014, la alegerile prezidentiale. PDL, ca singura formatiune politica de dreapta, in momentul de fata, capabila sa determine o astfel de competitie, are datoria sa nu se limiteze, din punctul meu de vedere, numai la PDL, ci sa deschida catre societate aceasta competitie. Am vazut cu totii ca sunt oameni de dreapta dar care nu sunt angajati in nicio competitie politica si care ar putea sa se manifeste public intr-o astfel de competitie", a adaugat Videanu.

El a evitat sa nominalizeze alte persoane care ar putea fi candidati ai PDL pentru Presedintie.

"Va trebui sa judecam si cu sufletul, dar si cu mintea noastra. Noi va trebui, pe dreapta, sa incercam sa polarizam un candidat cu sanse. Sigur, este cu atat mai onorant ca in momentul in care in urma unei asemenea competitii, daca gasesti pe cineva din afara partidului, acela sa devina membru PDL si sa fie sustinut de PDL. Si atunci s-a rezolvat problema", a spus Videanu.

Intrebat daca guvernatorul BNR Mugur Isarescu ar putea fi o solutie pentru prezidentiale, Videanu a raspuns ca nu ar da nume in momentul de fata.

"N-as discuta in momentul de fata de nume, cu atat mai mult cu cat nu avem acordul acelor persoane. Foarte important este sa se deschida aceasta competitie catre romani, pentru ca de multe ori o competitie, cum este cea pentru Presedintia Romaniei, dincolo de notorietatile foarte mari ale persoanelor implicate, romanii nu au stiu care sunt cei care ar putea sa raspunda foarte bine acestei functii de presedinte, iar aceasta dezbatere generata de PDL ar putea sa lamureasca si aceste aspecte", a precizat Videanu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri