Inspectori militari rusi vor efectua zboruri de supraveghere in spatiul aerian al Romaniei si Ungariei, in cadrul Tratatului international Open Sky, incepand de duminica si pana pe 13 aprilie, a anuntat Ministerul rus al Apararii, relateaza RIA Novosti in pagina electronica.
Experti rusi vor efectua aceste misiuni de inspectare la bordul unui avion de tip Antonov-30B (Clank), a precizat ministerul intr-un comunicat. Avionul va decola de pe Aeroportul Otopeni din Bucuresti, iar in Ungaria de la baza aeriana Kecskemet, potriviti Mediafax.

In cursul zborurilor, specialisti rusi si straini vor monitoriza operatiunea de supraveghere cu echipament de la bordul avionul, conform tratatului.

Tratatul Open Sky, care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2002, stabileste un regim neinarmat la unor zboruri de observare a teritoriilor celor 34 de state membre, cu scopul promovarii deschiderii si transparentei fortelor si activitatilor lor militare. Rusia a ratificat tratatul in mai 2001.

Ministerul rus al Apararii a mai anuntat ca inspectori americani efectueaza zboruri de inspectie in spatiul aerian al Rusiei, in paralel, in aceeasi perioada, in baza aceluiasi tratat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri