Reteaua de medicina scolara a fost aproape decimata si, chiar daca la nivelul Capitalei, primaria a dotat zeci de cabinete la standarde europene, acestea nu au medici, intrucat Ministerul Sanatatii a blocat posturile, a declarat presedintele Colegiului Medicilor Dentisti, Ecaterina Ionescu.
"Din pacate, reteaua de medicina scolara a fost, practic, decimata in ultimii ani. Un paradox este in Capitala, unde primaria a dotat unele cabinete la standarde europene, dar acestea stau cu lacatul pe usa, pentru ca nu au medici, intrucat Ministerul Sanatatii a blocat posturile", a declarat prof. dr. Ecaterina Ionescu.

Potrivit presedintelui Colegiului Medicilor Dentisti (CMD), dintre cele 126 de cabinete, o treime sunt inchise.

Mai mult, a aratat Ionescu, Ministerul Sanatatii a elaborat un normativ prin care unui stomatolog ii revin 2.500 de copii, fata de 1.500, cati erau prevazuti in vechiul document.

"Medicina scolara este impartita intre doua ministere, respectiv Educatia, care detine spatiile, si Ministerul Sanatatii, care vizeaza normativul de personal", a mai spus Ionescu.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri