Municipalitatea bucuresteana va extinde si moderniza din fonduri proprii, pana la sfarsitul lui 2015, spitalele Foisor si "Victor Gomoiu", precum si ambulatoriile de specialitate aferente acestora, care vor fi realizate cu bani europeni, a anuntat primarul general Sorin Oprescu.
Edilul-sef al Capitalei a detaliat proiectele de investitii avute in vedere, in perioada urmatoare, pentru reteaua sanitara a orasului.

"Ca investitii, in perioada imediat urmatoare, avem in vedere patru proiecte. Este vorba despre extinderea, modernizarea si echiparea spitalului clinic de copii «Victor Gomoiu», prin clincile de cardiologie infantila, chirurgie generala, ortopedie, neurologie, asistenta sugari, terapie intensiva si anestezie generala. Investitia va demara in mod concret in luna iunie 2013 si se va finaliza in semestrul II al anului 2015. Spitalul va avea si un ambulatoriu de specialitate modern, destinat sa deserveasca asistenta medicala de zi, investitia fiind realizata din fonduri europene. Lucrarea va debuta in trimestrul III al anului 2013 si se va finaliza in trimestrul IV al anului 2014", a spus Oprescu, la prezentarea bilantului de cinci ani "Starea Bucurestiului", scrie Mediafax.

Cu acelasi prilej, edilul a mentionat proiectul de reconstructie, reamenajare si reechipare a Spitalului Clinic de Traumatologie si TBC osteoarticular "Foisor".

"Proiectul vizeaza extinderea actualului spital Foisor, prin dublarea capacitatii de functionare, a numarului de paturi, a clinicilor medicale, a sectiei de anestezie si terapie intensiva. La acestea se vor adauga laboratoare centrale de investigatii si tratament, sectiea de terapie recuperatorie, departamentul de imagistica si cel de urgente. Echiparea spitalului tehnico-administrativa vine si completeaza pe cea a spitalului vechi, mult restransa si deficitara. Lucrarea la acest spital a inceput in martie 2013 si se va finaliza in trimestrul II al anului 2015. Si tot aici, va incepe reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Ortopedie Foisor. Proiectul este finantat din fonduri europene si consta in reabilitarea si modernizarea cladirii, precum si echiparea cu aparatura de inalta performanta, care inglobeaza tehnologii moderne si eficiente pentru diagnosticarea pacientilor cu afectiuni ortopedice si traumatice. Valoarea proiectului este de aproape patru milioane de euro, iar lucrarile vor incepe in trimestrul IV din 2013 si se vor incheia in triumestrul I din 2015", a precizat Oprescu.

Primarul general a mentionat si demararea realizarii Centrului Municipal Integrat pentru Situatii de Urgenta, care va asigura implementarea eficienta a unor politici judicioase de informare, prevenire si gestionare a situatiilor de urgenta, avand ca rezultat mai putine victime si mai putine daune.

"Acesta va fi punctul central in crearea unui sistem integrat de management al situatiilor de urgenta, care va fi interconectat sistemului national unic pentru apel de urgenta 112. Vizam inceperea lucrarilor in luna mai 2013, cu finalizarea cladirii in trimestrul IV din 2013, si inceputul dotarii cu echipamente, astfel incat el sa devina functional in primul trimestrul al lui 2014", a adaugat Oprescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri