Traian Basescu a semnat decretul pentru numirea lui Robert Cazanciuc in functia de ministru al Justitiei. "Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat luni, 15 aprilie a.c., decretul pentru numirea lui Robert-Marius Cazanciuc in functia de ministru al Justitiei", anunta Administratia prezidentiala.
Potrivit unui anunt de presa transmis anterior de Guvern referitor la programul premierului Victor Ponta pentru ziua de luni, acesta urma sa participe, la ora 18.00, la ceremonia de investire a lui Robert Marius Cazanciuc in functia de ministru al Justitiei, eveniment ce va avea loc la Palatul Cotroceni, scrie Mediafax.

Premierul Victor Ponta l-a desemnat, in 11 aprilie, pe Robert Cazanciuc in functia de ministru al Justitiei, detinuta interimar chiar de seful Guvernului. In aceeasi zi, presedintele Traian Basescu a semnat decretul prin care Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, se elibereaza din functie, ca urmare a demisiei. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia lui Robert Cazanciuc din functia de procuror.

Premierul a declarat, tot pe 11 aprilie, ca procedura de numire a lui Robert Cazanciuc in functia de ministru al Justitiei va avea loc, probabil, luni dupa-amiaza.

Presedintele Basescu a declarat apoi, la Digi24, ca este "acceptabila" propunerea privind numirea lui Robert Cazanciuc la Ministerul Justitiei si ca probabil luni va avea loc investitura, mentionand ca observatiile sale mai vechi la adresa acestuia nu au fost indreptatite.

"Pe 15 seara probabil va fi ceremonia de investitura pentru ministrul Justitiei", a spus Basescu.

Intrebat ce se asteapta de la viitorul ministru, presedintele a raspuns: "Ma astept de la el sa definitivam numirile la toate nivelurile la Parchete, sa o facem repede".

Robert Cazanciuc a fost procuror din 1996 si secretar general la Ministerul Afacerilor Externe din 2009.

Robert Cazanciuc are, potrivit ultimei sale declaratii de avere, un apartament in Bucuresti, o casa la Chitila si doua masini, dar si un credit la banca in valoare de 108.000 de euro.

Numirea lui Cazanciuc la MJ survine interimatului asigurat de premierul Ponta, dupa plecarea Monei Pivniceru din functie, in favoarea unui post de judecator la Curtea Constitutionala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri