In Romania au fost inregistrate anul trecut 78.760 de noi cazuri de cancer, statistica ce ne plaseaza pe locul 10 in randul tarilor europene in ceea ce priveste bolnavii de cancer, arata un studiu al Agentiei Internationale pentru Cercetarea Cancerului al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
Numarul indica o crestere fata de anul 2011, cand s-au inregistrat 51.450 de noi cazuri de cancer. Cele mai des intalnite tipuri de cancer sunt cancerul la san, la plamani si colon. Potrivit cifrelor furnizate de EUCAN in anul 2012, 35.611 femei si 43.149 barbati din Romania sufera de cancer.

“In ultima saptamana am avut numeroase discutii legate de fondurile insuficiente ale spitalelor de stat, criza personalului medical, coruptia si abuzul din sistem. Insa poate cel mai dureros aspect este cel legat de criza citostaticelor si lipsa medicamentelor vitale necesare tratarii pacientilor de cancer. In aceste conditii, bolnavii nu au alta varianta decat sa se trateze in strainatate si sa plateasca sume substantiale pentru ingrijire specializata”, spune Zahal Levy, presedintele MediHelp International, distribuitor regional de asigurari private de sanatate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri