Peste 1.000 de persoane si-au gasit un loc de munca, fiind incadrate pe loc de catre angajatori la evenimentul Bursa Generala a Locurilor de Munca, organizat de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.
ANOFM a organizat evenimentul in 85 de agentii pentru ocuparea fortei de munca locale si judetene, actiune prin care si-a propus sa intermedieze relatia intre candidati si angajatori.

La eveniment au fost prezenti 2.374 agenti economici (din cei 25.474 agenti contactati), care au oferit celor 48.129 de persoane participante un numar de 25.823 locuri de munca.

Potrivit datelor disponibile la sfarsitul actiunii, 18.400 persoane au fost selectate in vederea incadrarii, iar 1.071 persoane au fost incadrate pe loc, din care 145 au pregatire universitara.

Cele mai multe locuri de munca au fost ocupate pe loc in judetele:
 Teleorman - 133 persoane
 Hunedoara - 130 persoane
 Constanta - 128 persoane
 Maramures - 86 persoane
 Dolj - 63 persoane
 Iasi - 60 persoane
 Arad - 56 persoane
 Suceava - 53 persoane
 Mures - 53 persoane
 Gorj - 52 persoane

Cele 1.071 persoane incadrate pe loc au obtinut locuri de munca in special in urmatoarele ramuri de activitate:
- constructii de cladiri - 139 persoane;
- fabricarea articolelor de imbracaminte - 100 persoane;
- hoteluri si alte facilitati de cazare - 92 persoane;
- agricultura vanatoare si servicii anexe - 85 persoane;
- industia alimentara - 62 persoane;
- comert cu amanuntul - 62 persoane;
- activitati de servicii privind forta de munca - 43 persoane;
- lucrari de geniu civil - 31 persoane.

Persoanele fara studii superioare au obtinut un loc de munca in cadrul Bursei, in urmatoarele meserii: muncitor necalificat (169 persoane),
mecanic (67 persoane), confectioner imbracaminte (59 persoane), vanzator (54 persoane), lacatus (41 persoane), confectioner imbracare volane piele (37 persoane), sofer (36 persoane), ospatar (33 persoane), zidar (22 persoane).

Totodata, cele 145 de persoane cu studii superioare au obtinut locuri de munca in special ca ingineri in diferite ramuri de activitate, economisti, asistenti medicali, directori, agent vanzari si consilier juridic.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri