Presedintele PDL, Vasile Blaga, a fost intrebat ce parere are despre participarea unor democrat-liberali la lansarea Initiativei Romania Liberala, el raspunzand ca este vorba despre un ONG, iar preocuparile sale sunt cu totul altele, respectiv de a reface PDL, anunta Mediafax.
Intrebat in legatura cu faptul ca unii democrat-liberali vor participa la lansarea Initiativei Romania Liberala, Blaga a spus: "Este vorba din cate am inteles de un ONG, o initiativa politico-civica care sa dezbata problemele liberalismului de astazi din Romania. Mai multe nu pot sa comentez".

"Preocuparile noastre sunt cu totul altele, si anume este vorba de activitatea pe care trebuie s-o depunem pentru a reface PDL, pentru ca iata va trebui sa ne exprimam cat mai clar impotriva activitatii acestui guvern sau a masurilor pe care le ia si care nu sunt conforme cu interesele Romaniei", a spus presedintele PDL.

Platforma politico-civica Initiativa Romania Liberala, care ii are printre membrii fondatori pe Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tusa, Dan Cristian Popescu, Iulian Craciun, urmeaza sa fie lansata luni, la eveniment fiind invitati sa participe si Mihai Razvan Ungureanu si Sever Voinescu.

"Luni, 22 aprilie, in ziua in care se implinesc 23 de ani de la debutul mitingului pentru libertate din Piata Universitatii, va avea loc lansarea platformei politico-civice Initiativa Romania Liberala. Intr-o societate romaneasca marcata de criza economica, institutionala si morala, intr-o societate in care oamenii care produc cel mai mult sunt cel mai putin reprezentati politic, Initiativa Romania Liberala promoveaza valorile liberalismului clasic: libertatea politica a individului, libertatea de initiativa economica, proprietatea privata, responsabilitatea personala, conservatorismul moral si statul de drept", se arata intr-un comunicat de presa transmis vineri.

De asemenea, se mentioneaza ca "in contextul crizei pe care o traverseaza dreapta romaneasca, Initiativa Romania Liberala propune initierea unui dialog intre oamenii cu valori autentic liberal-conservatoare, din mediul politic, civic sau inca neimplicati politic, in scopul identificarii celor mai bune solutii de construire a unei oferte politice credibile pentru romanii liberali".

"Initiativa Romania Liberala reuneste, printre initiatori, reprezentanti ai tututor segmentelor mentionate. Printre membrii-fondatori se numara Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tusa, Bogdan Duca, Dan Cristian Popescu si Iulian Craciun", precizeaza sursa citata.

La evenimentul de lansare, care va avea loc la ora 17.00, la Sala Diplomat a Hotelului Hilton, sunt invitati Mihai Razvan Ungureanu, Sever Voinescu, Daniel Daianu, Stelian Tanase precum si "alte personalitati de dreapta ale vietii publice din Romania", conform comunicatului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri