Toti elevii de clasa a II-a sustin, joi si vineri, probele evaluarii nationale de la finalul anului de studiu, acelasi lucru urmand sa il faca, tot in mai, cei de clasa a IV-a si a VI-a, iar in iunie, cei de clasa a VIII-a, notele obtinute de acestia din urma contand la admiterea in liceu.
Evaluarea nationala a elevilor de clasa a II-a va fi sustinuta la scris-citit si matematica, testele elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) urmand sa aiba un nivel de dificultate mediu, potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educatiei, scrie Mediafax.

"Durata cumulata a secventelor de evaluare sa nu depaseasca un total de 50 de minute. Testele contin doua sectiuni. Prima sectiune vizeaza competentele de receptare-producere a mesajelor citite-scrise si cea de a doua vizeaza competentele de matematica", se precizeaza in metodologie.

Rezultatele obtinute de elevi nu se trec in catalog si si sunt valorificate la nivelul unitatii de invatamant prin elaborarea planurilor individualizate de invatare si prin informarea parintilor/reprezentantilor legali ai elevului asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate.

Elevii claselor a IV-a vor fi evaluati in 15 mai la limba romana/limba materna (intelegerea textului scris) si la matematica, notele nefiind trecute in catalog.

Si in cazul acestora, testele vor avea un nivel de dificultate mediu. Despre testele pentru clasa a IV-a, in metodologie se precizeaza ca durata cumulata a secventelor de evaluare sa nu depaseasca un total de 120 de minute, iar formatul lor sa fie asemanator cu cel al evaluarilor internationale administrate elevilor in varsta de 10-12 ani, scrie Mediafax.

Evaluarea elevilor de clasa a VI-a este programata in 22 mai. Conform metodologiei, testele pe care le vor da acestia contin doua sectiuni corespunzatoare probelor transdisciplinare evaluate: limba si comunicare, respectiv matematica si stiinte. Si in cazul lor, dificultatea testelor va fi medie, iar durata cumulata a secventelor de evaluare nu va depasi un total de 120 de minute.

In perioada 17-19 iunie, va avea loc inscrierea la evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a, potrivit Ordinului privind organizarea si desfasurarea acestei testari in anul scolar 2012-2013.

Candidatii vor sustine probele scrise in 25 iunie la limba si literatura romana, in 26 iunie la limba si literatura materna si in 27 iunie la matematica. Rezultatele vor fi afisate in 29 iunie, pana la ora 16.00, iar contestatiile vor fi depuse intre orele 16.00 si 20.00. In perioada 30 iunie - 2 iulie vor fi solutionate contestatiile, iar in 3 iulie vor fi afisate rezultatele finale, notele urmand sa conteze la admiterea in liceu.

Si la evaluarea nationala din 2013, elevii de clasa a VIII-a vor fi supravegheati in salile de examen cu camere video. De asemenea, salile in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si cele in care se preiau si se depoziteaza lucrarile scrise, trebuie sa aiba camere de supraveghere.

Elevii din clasa a VIII-a participanti la loturile de pregatire pentru olimpiadele internationale vor sustine probele dupa un calendar special, in perioada 4-6 iunie.

In urma cu trei luni, la simularea evaluarii nationale a elevilor de clasa a VIII-a, promovabilitatea a fost extrem de scazuta la matematica. In Capitala, de pilda, au promovat proba doar 35%, reprezentantii Inspectoratului Scolar precizand ca prioritara la simulare a fost prezenta, si nu nota

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri