Compania Quacquarelli Symonds (QS) precizeaza ca topul mondial general al universitatilor include patru institutii de invatamant superior din Romania, care, in ierarhia aferenta anului 2012, se afla pe locul 601 din 700.
Cele patru institutii de invatamant superior din Romania prezente in QS World University Rankings sunt Universitatea Bucuresti, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea "A. I. Cuza" din Iasi si Universitatea de Vest din Timisoara, scrie Mediafax.

Pe de alta parte, in clasamentele pe 2013 in functie de specializari (QS World University Rankings by Subject), Universitatea Bucuresti (UB) se numara printre primele 200 din lume la doua specializari - limbi moderne si, respectiv, media si comunicare.

La cele doua specializari mentionate, UB se afla pe un loc situat intre 151 si 200, mentinandu-si astfel pozitia din 2012.

Editia 2013 a QS World University Rankings by Subject a evaluat 2.858 de universitati si a inclus in clasament un total de 678 de institutii, precizeaza QS.

Topul mondial general (QS World University Rankings) este dominat de universitati din SUA si Marea Britanie.


Astfel, locul I in lume este ocupat de Massachusetts Institute of Technology (MIT) din SUA, urmat de universitatile Cambridge (Marea Britanie) si Harvard (SUA).

Urmatoarele trei pozitii revin unor institutii de invatamant superior din Marea Britanie (UCL, Oxford si Imperial College din Londra), dupa care, pana la locul 10, clasamentul este monopol american (Yale, University of Chicago, Princeton University si California Institute of Technology).

QS World University Rankings este un clasament anual al celor mai bune 700 de universitati din lume si, potrivit realizatorilor, cel mai popular si respectat de acest gen.

Clasamentul este alcatuit, incepand din 2004, pe baza a patru indicatori cheie: cercetarea academica, calitatea predarii, angajabilitatea absolventilor si gradul de internationalizare.

Ierarhia celor mai bune universitati din lume - realizata de QS Intelligence Unit, impreuna cu un grup de profesori si cercetatori recunoscuti mondial - este accesata de viitori si actuali studenti, membri ai institutiilor de invatamant si institutii politice la nivel mondial, afirma QS.
Potrivit QS, clasamentul este realizat cu scopul de a recunoaste excelenta in invatamantul universitar si a ajutauniversitatile sa isi compare, imbunatateasca si mentina performantele la nivel mondial.

In realizarea clasamentului universitatilor in functie de specializari, se iau in considerare opinia cadrelor universitare si a angajatorilor, precum si numarul de citari ale lucrarilor de specialitate publicate si indexul Hirsch care evalueaza productivitatea si impactul cercetarii academice.

Quacquarelli Symonds este o companie britanica specializata in consultanta pentru studii in strainatate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri