Daniel Funeriu, membru fondator al Fundatiei "Miscarea Populara", considera ca partidele din Romania au fost si continua sa fie "adunaturi de oameni in jurul unor interese", in timp ce obiectivul fundatiei este de a uni oameni in jurul unor valori, "Miscarea Populara" urmand sa ramana fundatie.
Daniel Funeriu (foto) a fost intrebat, sambata, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, cand va deveni partid Fundatia "Miscarea Populara" si cand il va primi in randurile sale pe presedintele Traian Basescu, scrie Mediafax.

"Fundatia «Miscarea Populara» va ramane Fundatia «Miscarea Populara», cei care discuta despre partid sunteti dumneavoastra. Faptul ca fundatia va avea un sprijin mare, un portofoliu de probleme si solutii ale romanilor, sigur ca este posibil sa faca dezirabil, la un moment dat, ca aceste probleme si solutii sa fie operationalizate politic, dar obiectivul fundatiei este cresterea gradului de incredere intre romani si institutiile statului, sa avem solutii si oameni capabili care sa le puna in aplicare. (…)", a spus el.

Funeriu s-a referit apoi la partidele din Romania, declaratia sa avand o greseala de limbaj.

"Partidele din Romania au fost si continua sa fie adunaturi de oameni in jurul unor interese, obiectivele «Miscarii Populare» este sa constituim o fundatie care sa fie un grup de oameni uniti in jurul unor valori. Nu exista o modalitate juridica de a transforma o fundatie in partid, deci Fundatia «Miscarea Populara» va ramane fundatie", a spus Funeriu.

Presedintele Fundatiei "Miscarea Populara", Marian Preda, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, raspunzand la aceeasi intrebare, ca nu s-a facut un partid pentru a distribui functii, ci membrii fundatiei strabat tara "pentru a colecta idei si propuneri, pentru a-i ajuta pe oameni sa se grupeze in jurul unor valori".

Sebastian Lazaroiu, membru fondator al Fundatiei "Miscarea Populara", a declarat, la randul sau, ca nu exista posibilitatea, juridic, ca o fundatie, un ONG sa devina partid.

"Fundatia va ramane fundatie indiferent daca, la un moment dat, ea va sprijini sau nu un partid politic. Daca peste un an, trei, cinci ani, membri ai fundatiei vor dori sa puna in practica multe dintre proiectele pe care le dezbatem, transformand intr-un partid politic, nu avem cum sa ii oprim si fundatia poate sa sprijine un partid politic, dar din punctul de vedere al valorilor si principiilor pe care le-a promovat. Chiar si atunci fundatia va ramane si partidul va fi partid, vor fi doua entitati total distincte. Iar la intrebarea ce va face presedintele Traian Basescu, acesta a anuntat deja ca fundatia va fi cea in care se va intoarce dupa ce nu va mai fi presedintele Romaniei", a mentionat Lazaroiu.

Presedintele Traian Basescu declara ca Fundatia "Miscarea Populara" va trebui sa isi infiinteze si un partid de centru-dreapta, cu filiale pe tot teritoriul tarii, daca va avea success in obiectivul sau de promovare de idei si solutii pentru reformarea clasei politice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri