Un sofer de autocar, care efectueaza curse internationale de transport de persoane, castiga in Romania pana la 7.000 de euro pe an, a declarat Teodor Calimanescu, fondatorul agentiei Europa Travel, in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street, difuzata in direct pe wall-street.ro si la Radio Lynx.
"Un sofer de autocar bun castiga intre 6.000-7.000 euro pe an. Suma include si diurne", a spus Teodor Calimanescu.

El a infiintat in anul 1994 o firma de transport cu autocarul, initial pe traseul Bucuresti-Paris.

Calimanescu povesteste ca dupa ce in anii `90 si la inceputul anilor 2000 businessul in domeniul transporturilor de persoane era unul foarte profitabil, castigand pana la echivalentul a 10.000 euro la o cursa, in prezent profiturile scazand la cateva sute de euro.

Fondatorul Europa Travel este insa optimist si crede ca turismul cu autocarul are perspective de crestere in urmatorii ani.

"Speram sa se intample ceva cu infrastructura din Romania, pentru ca vad turismul intern ca un viitor boom. De asemenea, exista o tendinta in Europa de revigorare a turismului cu autocarul, pentru ca e si mijlocul ideal sa si vezi locuri", a povestit el.

Touroperatorul Christian Tour a anuntat oficial preluarea agentiilor de turism Europa Travel si Bibi Touring in toamna anului trecut, in actionariatul carora detine in prezent peste 50% din titluri.

Europa Travel reprezinta divizia de low-cost a grupului detin si detine propriul parc auto si ofera sejururi la preturi reduse (in destinatii precum Grecia, Turcia, Italia, Egipt, Spania, Franta, Austria), circuite, Revelion, Craciun, Paste, litoral Romania, bilete de avion, cazare hoteluri, carnaval, vacante exotice.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri