Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a anuntat ca cei mai multi dintre aderentii fundatiei "Miscarea Populara" vor sa ramana fundatia, dar sa fie infiintat si un partid politic cu acelasi nume, scrie Mediafax.
Lazarou a amintit, cu ocazia lansarii filialei doljene a fundatiei "Miscarea Populara", ca a fost demarat pe site-ul fundatiei un proces de consultare a celor 6.000 de aderenti in privinta infiintarii unui partid politic.

"Acest proces de consultare se incheie in aceasta noapte. Pana acum, majoritatea celor care si-au exprimat optiunile vor sa ramana fundatia «Miscarea Populara» si sa infiinteze un partid cu acelasi nume. Asta stim in acest moment si asteptam sa se incheie votul in aceasta noapte. Vom anunta rezultatul, dupa care vom lua decizia referitoare la pasii pe care urmeaza sa ii facem, dar in acest moment se pare ca o majoritate larga se indreapta catre fundatie si partid politic", a spus Sebastian Lazaroiu.

El a mai precizat ca, daca in urma procesului de consultare, care se va incheia vineri, la ora 23.59, rezultatul va fi in favoarea infiintarii unui partid, atunci se vor face demersuri pentru a infiinta cat mai repede formatiunea politica.

Lazaroiu a mai spus ca inca de la inceput fundatia "Miscarea Populara" a avut obiective politice.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat ca partidul pe care l-ar infiinta Fundatia Miscarea Populara isi doreste aliante cu partide de dreapta, fiind deschis catre oameni din alte formatiuni, inclusiv din PDL, care, in opinia acestuia, ar putea sa nu mai existe in 2015.

"Eu cred ca ar trebui sa fim foarte selectivi cu oamenii din actualele partide. Sunt oameni de calitate si in partidele actuale. Sigur, fiind un partid de centru-dreapta, va fi deschis mai mult spre oameni care vin din partide de centru-dreapta, dar nu orice oameni, pentru ca asta a fost intentia noastra de la inceput, sa facem o selectie si sa gasim oameni valorosi, idei valoroase si putem gasi asta in actualele partide de centru-dreapta. Inclusiv la PDL. Dar daca deschizi usa si o sa intre toata lumea, o sa fie un nou PDL, ceea ce nu cred ca-si doreste nimeni", a afirmat Lazaroiu marti, la RFI.

Totodata, intrebat cine de la PDL are usa deschisa in noul partid, Lazaroiu a aratat ca sunt mai multe nume "de valoare", dar nu neaparat printre democrat-liberalii cu notorietate, ci din organizatiile de tineret si din esaloanele doi-trei ale formatiunii.

De asemenea, consilierul prezidential a aratat ca acest nou partid isi va dori aliante cu partide de dreapta, insa intrebat daca prin acestea s-ar numara si PDL, Lazaroiu a raspuns ca este o situatie ipotetica, avand in vedere ca PDL s-ar putea nici sa nu mai existe in 2016.

"Vorbim de o situatie ipotetica. Aliat cand, inainte de alegeri, dupa alegeri? Eu zic ca aliantele sunt utile cand se fac pentru guvernare si dupa alegeri, in functie de ce a votat electoratul. S-ar putea nici sa nu mai existe PDL pana in 2016, asa ca vorbim ipotetic", a spus el.
Lazaroiu a mai sustinut ca noul partid ar trebui sa evite aliantele eterogene, cu partide care nu sunt de dreapta.

"In mod evident, acest partid, Miscarea Populara, isi doreste aliante cu partide de dreapta. Nici PSD, nici PNL nu sunt partide de dreapta. A, ca sunt parti din zona liberala, din zona PNL, care si-au pastrat in ciuda aliantei cu PSD, orientarea de centru-dreapta, asta e o chestiune adevarata, dar si PNL si PSD sunt partide de stanga si, dupa cum se vede, e bine sa eviti aliantele astea eterogene in care vine si stanga si dreapta si nu mai stii care din ce familie face parte", a mai spus consilierul prezidential.

Fundatia Miscarea Populara a informat marti ca a initiat consultarea aderentilor cu privire la oportunitatea infiintarii unui partid politic care sa sustina proiectele lansate de fundatie si care sa preia numele acesteia. Aderentii sunt invitati sa trimita raspunsurile lor pana vineri, 24 mai, la miezul noptii, formularul de consultare fiind disponibil pe site-ul Miscarii Populare.

Sebastian Lazaroiu a declarat, sambata, la Iasi, ca este posibil sa apara in perioada urmatoare un grup parlamentar desprins din PDL, existand discutii in acest sens in interiorul PDL, dar ca nu stie "cati oameni sunt si cine face parte".

Consilierul prezidential Gabriel Berca a declarat saptamana trecuta ca Partidul Popular, care va aduna nemultumitii din PDL, va aparea "foarte repede", fiind necesara si constituirea unui grup parlamentar al noii formatiuni.

Presa a relatat, in ultimele zile, ca Partidul Popular ar avea congres in 25 mai si ca o serie de parlamentari PDL, in frunte cu Elena Udrea, dar si membrii Fortei Civice si cei ai Fundatiei Miscarea Populara ar urma sa se inscrie in acest partid.

Intre parlamentarii PDL care ar urma sa treaca la Partidul Popular, presa i-a nominalizat si pe Florin Popescu si Eugen Tomac. De asemenea, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon ar urma sa se alature acestei formatiuni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri