Comisarul UE pentru Afaceri Economice si Monetare, finlandezul Olli Rehn, s-a declarat uimit de criticile presedintelui Frantei, Francois Hollande, la adresa Comisiei Europene, relateaza AFP, citat de Mediafax.
"In urma cu cateva zile, presedintele Frantei cerea crearea unui guvern economic european si o mai buna coordonare in materie de politici economice; acum, el critica Bruxellesul pentru recomandari prea directe... Este un mic paradox in aceasta atitudine", a spus Rehn.

"Eu credeam ca domnul Hollande chiar se angajase sa reformeze economia tarii sale", a adaugat comisarul UE.

Comisia Europeana nu poate dicta Frantei ce trebuie sa faca, a declarat miercuri presedintele Francois Hollande, dupa ce Bruxellesul a indemnat Parisul sa initieze reforma pensiilor anul acesta.

"Comisia Europeana nu ne poate dicta ce trebuie sa facem. A comunicat pur si simplu ca Franta trebuie sa isi stabilizeze situatia bugetara", a declarat seful statului francez. "In privinta reformelor structurale, in special a reformei pensiilor, doar noi putem stabili care va fi calea cea buna pentru atingerea obiectivului", a insistat el.

Comisia Europeana a indemnat miercuri Franta sa initieze reforma sistemului de pensii si a pietei muncii, in schimbul acordarii unui termen de doi ani pentru aducerea deficitului public sub nivelul de 3%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri