Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca instituirea printr-o norma constitutionala a principiului unui regim juridic egal stat-contribuabil nu poate fi combatuta prin "argumente administrative" precum cele formulate de premierul Victor Ponta.
Antonescu a declarat intr-o emisiune a televiziunii Digi 24 ca, in cazul amendamentului care instituie un regim juridic egal intre regimul juridic al contributiilor si cel al creantelor impotriva statului, nu pot fi aduse argumente de genul aceluia ca nu sunt bani la buget.

"Cand vorbim de principii si de un principiu care este fundamental nu cred ca putem avea argumente de natura administrativa. Adica, "eu refuz acest principiu pentru ca nu prea avem bani la buget" (...) Principiul egalitatii de regim juridic intre stat si oricare alt contribuabil, intre cetateni persoane fizice sau intre companii private, acesta este un principiu pe care in opinia mea nici nemultumirea domnului prim-ministru, indiferent cum il cheama, nici nemultumirea unui ministru de Finante, nici nemultumirea birocratiei din Ministerul de Finante, nu-l poate impiedica", a sustinut Antonescu.

Liderul PNL a afirmat ca, din moment ce Constitutia este un "contract fundamental intre cetateni", la baza acestuia nu poate sta "o superioritate absoluta a statului".

El a mentionat ca in urma discutiilor cu premierul Victor Ponta are speranta ca se va gasi "o formula" de reglementare a acestui principiu, existand optiunea adaugarii sintagmei "in conditiile legii", scrie Mediafax.

"Daca nu vom fi doua treimi (la votul in comisia de revizuire, n.r.), nu vom fi doua treimi si se va rata acest prilej (...) E foarte important sa stipulam acest lucru pentru ca legea va trebui sa tina cont de el", a afirmat liderul PNL.

El a mentionat ca in situatia in care se va ajunge la reluarea votului asupra acestui amendament, in comisia de revizuire, iar PSD va vota impotriva "infrangerea" nu va fi inregistrata de catre PNL, ci de catre "contribuabilii din Romania, care vor continua sa fie tratati ei ca servitori ai statului, in vreme ce de fapt statul ar trebui sa fie servitorul lor".

"Acest principiu trebuie trecut pentru prima data, pentru ca este unul foarte corect. Cand vorbim de principii noi vorbim care sunt principiile fundamentale pe care functioneaza societatea in Romania, si dupa aceea vedem ce bani avem sau ce bani nu avem, pentru ca statul, acest guvern sau oricare altul, nu au alti bani decat aceia pe care ii iau de la cetateni, de la firme private, de la contribuabili si evident pe aceia pe care ii imprumuta si ii platesc dupa aceea, cu dobanzi cu tot, tot de la acesti contribuabili", a mai sustinut Antonescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri