USL a agreat ca noua Constitutie sa reglementeze ca presedintele sa reprezinte Romania la Consiliul European doar cand pe agenda figureaza subiecte privind politica externa sau politica de securitate a UE, in restul situatiilor reprezentarea tarii fiind asigurata de premier.
"Am clarificat si in ceea ce priveste reprezentarea Romaniei la Consiliul European: Romania e reprezentata de presedinte cand agenda presupune politica externa a UE si politica de securitate. In celelate cazuri, e reprezentata de premier", a spus, dupa sedinta conducerii USL, presedintele Senatului, Crin Antonescu, citat de Mediafax.

In primavara anului trecut, a existat o disputa intre presedintele Traian Basescu si Guvernul USL in privinta reprezentarii la Consiliul European. Disputa a fost transata in final de Curtea Constitutionala, care a stabilit ca seful statului reprezinta Romania in UE si ca acesta este cel care poate decide mandatarea premierului pentru a participa la Consiliul European.

Ponta: Vom vota impotriva traseismului in noua Constitutie

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, inaintea sedintei USL, ca si membrii PSD din Comisia de revizuire a Constitutiei vor vota impotriva treseismului politic, el precizand ca asupra acestei chestiuni exista o intelegere in cadrul USL.

"Asta categoric vor vota si cei de la PSD. Problema este ca daca avem vot pe liste nu mai poti sa ai procedura aceea in care in colegiu se face referendum. Atunci se pierde mandatul pentru schimbarea partidului. Probabil ca nu o sa acoperim ceea ce s-a intamplat de altfel si in acesti ani cu primarii care nu si-au dat demisia din partid, dar de fapt erau in opozitie fata de propriul partid. Probabil ca ramane acea singura portita, dar oricum e un pas important pentru sanctionarea traseismului si cred ca vom vota. E un punct asupra caruia ne-am inteles", a spus Ponta.

El a aratat ca aceasta situatie se va perpetua pentru ca nu exista o decizie in Parlament asupra modului in care se vor alege viitorii parlamentari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri