Numarul mediu de pensionari in primul trimestru din acest an a fost de 5,433 de milioane, in scadere cu 22.000 fata de ultimul trimestru din 2012, iar pensia medie a fost 795 de lei, mai mare cu 1,1% fata de trimestrul patru al anului trecut, potrivit Institutului National de Statistica (INS).
In primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similara din 2012, numarul mediu de pensionari a scazut cu 98.000, iar pensia medie lunara a fost mai mare cu 3,8 la suta, informeaza INS, potrivit Mediafax.

Pensionarii de asigurari sociale au detinut, in primul trimestru, ponderea majoritara (99,9%) in numarul total de pensionari, iar pensionarii de asigurari sociale de stat au reprezentat 86,3% in totalul celor de asigurari sociale.

Pensia medie de asigurari sociale de stat a fost de 800 de lei in primul trimestru, fiind inregistrate discrepante semnificative in profil teritorial, diferenta dintre valoarea minima si cea maxima fiind mai mare de 350 de lei (641 de lei in judetul Giurgiu, fata de 1.010 lei in Bucuresti), a mai aratat INS.

Pe categorii de pensii, numarul pensionarilor pentru limita de varsta a fost preponderent (72,4%) in cadrul pensionarilor de asigurari sociale. Pensionarii cuprinsi in categoriile de pensii anticipata si anticipata partial au reprezentat 2,2%.

"Indicele pensiei medii reale pentru trimestrul I 2013, fata de trimestrul precedent, calculat ca raport intre indicele pensiei nominale si indicele preturilor de consum a fost de 98,6%.", a precizat INS.

Numarul total al beneficiarilor prevederilor OUG nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minim garantate (indemnizatie sociala, in prezent) a fost de 560.500 de persoane, dintre care 396.600 din sistemul asigurarilor sociale de stat, reprezentand 8,5% din totalul pensionarilor din aceasta categorie, si 163.900 din randul pensionarilor proveniti din fostul sistem pentru agricultori, reprezentand 28,1% din totalul acestora.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri