Programul de reabilitare termica a blocurilor, scutirea cetatenilor de la plata taxei gunoiului menajer si amenajarea spatiilor verzi au fost mentionate marti de primarul sectorului 3, Robert Negoita, in bilantul de un an de la preluarea mandatului, relateaza Mediafax.
Primarul sectorului 3 a precizat, inca de la inceputul discursului pe aceasta tema, ca nu a vrut sa astepte patru ani pentru a-si prezenta realizarile, ci doreste sa faca asta dupa un an de mandat, deoarece "bilantul urmareste sa evalueze ceea ce am facut si, mai ales, ce trebuie sa facem in continuare".
"In general, atunci cand calatoresti, sunt acele pietre kilometrice care iti arata din cand in cand cat ai parcurs si directia in care te-ai dus, cati kilometri mai ai si cati ai parcurs", a argumentat Negoita.
Bilantul edilului sectorului 3 a fost raportat la promisiunile electorale din 2012. Astfel, la capitolul reabilitarii termice a blocurilor, Negoita a precizat ca programul a fost si va ramane prioritatea administratiei de sector in timpul mandatului sau, in perioada 2012-3013 fiind deja reabilitate termic 162 de blocuri, iar in prezent sunt in curs de executie lucrari la alte 133.
Negoita a precizat ca, la acest program, sectorul 3 este "campion pe Bucuresti", suma alocata pentru reabilitarea blocurilor in 2013 fiind de 235.104.080 de lei.
Un alt capitol amintit de edilul sectorului 3 in bilantul sau a fost scutirea cetatenilor de la plata taxei gunoiului menajer. In acest sens, Negoita a aratat ca prin eliminarea taxei pe gunoi menajer "peste 10 milioane de euro raman in fiecare an in plus in buzunarele cetatenilor din sectorul 3".
Al treilea capitol amintit de primarul sectorului 3 a fost ingrijirea si amenajarea spatiilor verzi. Potrivit lui Negoita, in privinta amenajarii spatiilor verzi, banii alocati sunt "foarte putini", iar cu acestia trebuie amenajate si pastrate spatiile verzi din sector.
In acelasi context, edilul sectorului 3 a amintit ca in doar patru luni, respectiv doua de toamna si doua de primavara, au fost plantati peste 4.000 de arbori, edilul aratand ca isi doreste sa concureze cu cel mai verde oras al Europei, respectiv Hamburg.
Robert Negoita a mai amintit, printre realizarile primului an de mandat, un program prin care doreste sa scada infractionalitatea in sectorul 3. In acest sens, el a precizat ca, in conformitate cu datele pe care le are de la Politia Capitalei, infractionalitatea a scazut in 2013 fata de anul trecut.
Edilul a vorbit si despre proiectele culturale pe care le-a finalizat sau pe care le are in vedere pentru urmatorii ani, amintind printre altele Festivalul de Muzica Clasica din Parcul Coltea, Festivalul "Pepiniera de talente" si Festivalul "In Memoriam Florian Pittis".
La capitolul alte realizari, Negoita a trecut in bilantul pentru primul an infiintarea Asociatiei Primarilor de Sector si a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "Bucuresti 2020".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri