O persoana a fost ucisa si alte trei au fost ranite intr-un atac armat comis duminica in apropierea unei sectii de votare din Albania, unde au loc alegeri parlamentare, anunta surse din cadrul politiei, scrie Mediafax.
"Incidentul probabil are legatura cu scrutinul", a declarat un reprezentant al politiei, Alma Katragjini.

Persoana ucisa era un activist al opozitiei de stanga. Printre raniti se numara un activist de dreapta din cadrul partidului premierului Sali Berisha. Incidentul s-a produs in localitatea Lac, la 40 de kilometri nord de Tirana.

Alegatorii albanezi sunt chemati duminica la urne intr-un scrutin legislativ care risca sa conduca la o criza politica profunda. Alegerile sunt monitorizate cu mare atentie de catre Uniunea Europeana, care deja a refuzat de doua ori sa acorde Albaniei statutul de candidat la aderare.

Pe fondul disensiunilor puternice intre puterea de dreapta si opozitia de stanga, trei dintre cei sapte membri ai Comisiei electorale centrale au demisionat in aprilie, fara a fi inlocuiti, astfel ca nu mai exista cvorumul necesar validarii rezultatelor scrutinului.

Lidrul opozitiei albaneze, Edi Rama, s-a deplasat la locul atacului, denuntand "un grav incident politic care vizeaza intimidarea alegatorilor".

"Domnul Berisha trebuie sa isi asume intreaga responsabilitate. Trebuie inlaturat de la putere cu orice pret", a declarat Rama, fost primar al orasului Tirana.

Dupa ce a votat in capitala, premierul Berisha a spus ca vrea sa le ofere asigurari cetatenilor ca "vocile lor vor fi respectate", catalogand drept "inacceptabila orice forma de intimidare".

Sursa foto: http://www.albaniantourism.com/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri