Parchetul General va face o ancheta in cazul accidentului din Muntenegru, sesizandu-se din oficiu pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al institutiei, Simona Frolu.
Sectia de urmarire penala si criminalistica a Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie va cere sprijinul autoritatilor din Muntenegru in acest caz, au mai precizat reprezentantii institutiei, relateaza Mediafax.

Cel putin 19 persoane au murit dupa ce autocarul in care se aflau, inmatriculat in Romania, a cazut intr-o prapastie, in Muntenegru, duminica dupa-amiaza. Alti 27 de pasageri au suferit rani moderate. Un copil muntenegrean care era pe pod a fost acrosat usor de autocar si a fost ranit.

Accidentul a avut loc imediat dupa ce autocarul a iesit dintr-un tunel, a derapat pe un asfalt alunecos, a rupt balustrada de siguranta in partea stanga a drumului si a cazut 30-40 de metri in prapastie. Cauza accidentului nu a fost stabilita, dar se pare ca soferul nu a adaptat viteza la acel segment de drum alunecos, relateaza site-ul postului B92.

Patru dintre pasagerii raniti prezinta risc vital si sunt conectati la aparate, anunta reprezentantul clinicii KCCG din Podgorita, unde au fost transportati pasagerii raniti, citat de site-ul de stiri RTCG.

Secretarul de stat Raed Arafat, aflat la spitalul din Podgorita, a declarat, luni, ca vor fi trimise la fata locului doua avioane pentru transportul ranitilor in Romania si un altul pentru aducerea in tara a persoanelor decedate.

Misiunea este executata la solicitarea Celulei de criza constituita la nivelul Ministerului Afacerilor Externe.

Unul dintre pasagerii accidentati in Muntenegru a declarat, pentru Stirile Pro TV, ca in momentul producerii accidentului soferul era intr-o depasire la intrarea intr-un viaduct si desi limita de viteza era de 50 km/ora, el avea in jur de 90 km/ora.

Marius Usturoiu, directorul Mareea Travel, agentia de turism care a organizat circuitul in timpul caruia a avut loc accidentul, a precizat, pentru Mediafax, ca in autocarul, operat de Gregory Tour, se aflau 47 de persoane, cetateni romani, intre care un minor.
El a mai precizat ca responsabilitatea pentru pagubele produse in urma accidentului apartine transportatorului, conform contractului incheiat de acesta cu agentia de turism.

Potrivit lui Usturoiu, circuitul turistic era programat in Muntenegru si Croatia pentru sase zile. Turistii au plecat sambata dimineata din Bucuresti, autocarul oprindu-se la Pitesti, Sibiu, Arad si Timisoara, inainte de a iesi din tara.

Sambata seara turistii au ajuns la Belgrad, unde au innoptat, iar duminica dimineata au plecat mai departe in circuit.

Usturoiu a mai declarat ca agentia sa a mai lucrat cu Gregory Tour, care opereaza pe numeroase circuite, si ca nu a existat nicio problema pana acum. El a spus ca nici transportatorul nu isi explica cum s-a produs accidentul, sustinand ca autocarul si soferii erau in cea mai buna stare.

Directorul firmei de transport Gregory Tour, Stefan Grigore, care opera autocarul prabusit in Muntenegru, spune ca autovehiculul avea toate verificarile tehnice la zi, iar soferii aveau experienta de cel putin 10 ani, fara vreun incident pana acum.

El a mai spus ca firma face acest traseu din Muntenegru de cel putin sapte - opt ori anual, iar unul dintre soferii de pe autocarul respectiv a facut acest traseu de 20 de ori.

De asemenea, autocarul avea toate verificarile tehnice facute, nefiind semnalata nicio problema.


Sursa foto: captura realitatea.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri