Ministrul Radu Stroe le-a spus sindicalistilor din Politie cu care a discutat, vineri, in timpul protestului de la MAI, ca isi va da demisia daca la rectificarea bugetara nu va obtine bani pentru parcul auto, a declarat, vineri, presedintele SNAPR, Iulian Surugiu.
Liderul Sindicatului National al Agentilor de Politie din Romania (SNAPR) a declarat, pentru Mediafax, dupa intalnirea cu ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, ca s-a stabilit un calendar de intalniri pentru finalizarea unor proiecte de acte normative privind decontarea cheltuielilor de transport pentru politistii care nu au posibilitatea sa ajunga la serviciu nici cu trenul, nici cu autobuze, privind alocarea a cate 7,5 litri de benzina, precum si a celui privind Statutul politistilor.

Surugiu a precizat ca pana la 1 august ar trebui sa fie finalizat Statutul politistilor si in el sa fie prevazut si ca plata chiriei nu se va mai face diferentiat.

"Am mai stabilit ca la rectificarea bugetara sunt necesari 360 milioane de lei pentru intinerirea parcului auto si pentru combustibil. Daca Guvernul Ponta nu va aloca aceasta suma, ministrul a spus ca isi va da demisia, pentru ca intelege si el ca nu ne mai putem juca cu siguranta politisitlor, neavand combustibili, masini si ITP-uri facute. Avem politisti care si-au pierdut viata in misiuni", a mai spus liderul sindical.

El a adaugat ca s-a stabilit ca si concursurile care vor avea loc de acum inainte sa fie transparente si sa nu mai fie organizate sub forma de interviu, "aranjate", ci scrise.

"In functie de banii primiti de MAI, vom face un calendar de proteste la adresa Guvernului Ponta. Nu ne mai lasam nici noi, nici ei (MAI - n.r.)", a mai spus Iulian Surugiu.

Aproximativ 50 de sindicalisti din Politie au protesta, vineri, in fata Ministerului Afacerilor Interne, nemultumiti ca ministrul Radu Stroe ar fi modificat unele ordine interne privind chiria, transportul sau regimul disciplinar, fara a tine cont de solicitarile politistilor.

Unii dintre protestatari erau imbracati in uniforme de politisti si erau legati cu lanturi, in fata institutiei.

Vicepresedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie, Ioan Canarau, a declarat ca aceasta forma de protest a fost una simbolica si ca mesajul pe care l-au transmis a fost: "Suntem prizonierii incompetentei voastre".

Ioan Canarau a precizat ca cei care au participat la protest sunt lideri sindicali din toate judetele, nu agenti de politie care erau de serviciu.

Liderul sindical a precizat ca oamenii au iesit in strada pentru ca sunt nemultumiti de faptul ca Ministerul de Interne a modificat unele ordine interne, cum ar fi cele privind chiria, regimul disciplinar sau decontarea transportului, fara a cuprinde in ele si solicitarile sindicatelor, desi reprezentantii angajatilor au fost chemati la negocierile anterioare.

"Suntem nemultumiti ca politistii aduc bani de acasa pentru consumabile, ca parcul auto este insuficient si nu avem combustibil, ca foarte multi sefi din Politia Romana primesc salarii foarte mari, desi nu mai au acest drept", a spus Canarau.

Protestatarii au avut steaguri tricolore si bannere inscriptionate cu mesajele "Siguranta fara bani, Stroe tu ne vrei golani", "Dialogul social nu-i pas real", "Va informam: gradul de suportabilitate a atins apogeul".

Liderii sindicali din politie au scandat "Stroe nu uita, noi iti vrem demisia", "Toba nu uita, ai distrus Politia", "Demisia".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri