Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat, vineri, ca in cadrul anchetei privind autocarul prabusit in Muntenegru au fost audiate 23 de persoane si au fost ridicate diferite documente de la societatea de transport si operatorul de turism.
"Despre accidentul din Muntenegru vreau sa spun ca dupa ce am audiat 23 de persoane, dupa ce am ridicat inscrisuri de la societatea de transport, de la operatorul de turism, avem o perioada de evaluare. Dorim sa analizam actele de cercetare efectuate pana in prezent si sa ne putem stabili prioritatile", a precizat procurorul general Tiberiu Nitu, vineri, dupa un simpozion organizat de "Ziua Justitiei" de Uniunea Juristilor din Romania, noteaza Mediafax.

Procurorul general a mai precizat ca autoritatile din Muntenegru nu au trimis nici procesul-verbal de cercetare la fata locului si nici alte acte in cazul accidentului din Muntenegru.

"Noi evaluam actele facute de noi si cand le vom primi de la dumnealor le vom avea in vedere si pe acelea (...).Colaboram direct si cu procurorul din Muntenegru prin intermediul atasatului de interne pe care noi il avem acolo. Este o colaborare si o comunicare foarte buna", a spus Tiberiu Nitu.

Intrebat care este stadiul anchetei din Muntenegru si daca a fost finalizata, procurorul general a mentionat ca nu poate sa spuna care sunt aprecierile si concluziile organelor judiciare muntenegrene.

"Atat pot sa va spun: nu s-a schimbat nimic fata de informarea anterioara in care v-am spus ca nu s-a ridicat epava, unele bunuri s-au ridicat, altele sunt inca in cala autocarului", a precizat procurorul general al Romaniei.

Un autocar cu turisti romani s-a rasturnat, pe 23 iunie, in jurul orei 18.00, ora Romaniei, intr-o prapastie din Muntenegru, accidentul soldandu-se cu 18 morti si 29 de raniti.

Un copil muntenegrean care era pe pod a fost acrosat usor de autocar si a fost ranit.

Accidentul s-a produs pe o sosea dintr-o regiune montana, pe podul Grlo, la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegrului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri