Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat ca au existat mandate de aducere pentru elevii de la Liceul "Bolintineanu" din Capitala, dar nu au fost puse in aplicare, el apreciind totodata ca "Politia a lucrat foarte corect".
"Au existat mandate de aducere, dar nu au fost puse in aplicare", a declarat Stroe, la Realitatea Tv. El a subliniat ca in orice cauza penala procurorul gestioneaza dosarul respectiv, iar Politia este obligata, sub sanctiunea legii penale, sa execute ceea ce dispune procurorul, noteaza Mediafax.

"Eu consider ca Politia azi a lucrat foarte corect", a mai afirmat ministrul de Interne.

Radu Stroe a spus ca nici el, nici premierul nu cunosc care sunt dispozitiile din acel dosar de coruptie.

Ministrul de Interne a mai spus ca "iesirea premierului s-a facut inaintea iesirii reprezentantului Parchetului".

"Nu l-am dezinformat pe premier, nici nu il contrazic", a adaugat Stroe.

El a spus, de asemenea, ca in cazul purtatorului de cuvant al Politiei trebuie facuta o cercetare si vor fi luate masuri.

Radu Stroe a precizat ca a remarcat cazul unui parinte care ar fi fost bruscat, in afara liceului, iar acest lucru va fi analizat.

Intrebat daca are sa le reproseze ceva politistilor, ministrul de Interne a raspuns ca nu are ce sa le reproseze politistilor care au actionat in incinta Liceului "Bolintineanu" la ordinul procurorilor si ca urmeaza sa fie verificata problema legata de perchezitiile corporale.

Potrivit Codului de procedura penala, o persoana poate fi adusa cu mandat de aducere in fata anchetatorilor sau a instantei daca nu s-a prezentat dupa ce a fost citata, iar ascultarea sau prezenta ei este necesara.

"Invinuitul sau inculpatul poate fi adus cu mandat chiar inainte de a fi fost chemat prin citatie, daca organul de urmarire penala sau instanta constata, motivat, ca in interesul rezolvarii cauzei se impune aceasta masura", potrivit articolului 183, alineatul 2 din Codul de procedura penala.

In acelasi articol se mai arata ca persoanele aduse cu mandat nu pot ramane la dispozitia organului judiciar decat in timpul strict necesar pentru audierea lor, in afara cazului in care s-a dispus retinerea sau arestarea preventiva a acestora.

"Persoana adusa cu mandat de aducere este ascultata de indata de catre organul judiciar", potrivit articolului 183, alineatul 4 din Codul de procedura penala.

Mandatul de aducere este pus in executare prin organele politiei, jandarmeriei sau politiei comunitare.

In cazul in care mandatul nu poate fi pus in executare din motive de boala sau din alte motive, politistii vor consemna acest lucru intr-un proces-verbal, care se inainteaza de indata organului de urmarire penala sau instantei.

"Daca invinuitul, inculpatul sau martorul refuza sa se supuna mandatului de aducere sau incearca sa fuga, va fi adus prin constrangere in fata organelor de urmarire penala sau a instantei de judecata", se precizeaza in articolul 184, alineatul 3, indice 1 din Codul de procedura penala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri