O explozie a avut loc, luni dimineata, intr-o sala de curs a Facultatii de Telecomunicatii din cadrul Universitatii Tehnica "Gheorghe Asachi", in timpul examenului de licenta, dupa ce un barbat a intrat in sediu cu un dispozitiv exploziv, pe care le-a detonat, fara a exista victime, scrie Mediafax.
[Update 3] Unul dintre studentii care au intervenit si l-au imobilizat pe barbatul ce a detonat material exploziv intr-o sala a Facultatii de Electronica Iasi spune ca in momentul in care a intrat in sala atacatorul a inceput sa tipe ca detoneaza bomba, apoi i-a explodat un declansator pe care il avea in mana.

[Update 2]
Decanul Facultatii, Bogdan Ion, a afirmat ca inainte de a intra in sala barbatul i-a spus prodecanului ca este fost student al universitatii.

"Este fost student al nostru. Prodecanul l-a intreabat daca fost studentul nostru si el a confirmat, spunand ca a trecut multa vreme. Oricum, nu si-l aminteste nimeni", a spus decanul.

[Update]
Barbatul care a detonat un material exploziv la o universitate din Iasi a amenintat ca a lasat in cladire si alte bagaje cu explozibil, iar in prezent Politia si SRI fac cercetari la fata locului, a spus ministrul delegat pentru Invatamant superior Mihnea Costoiu.

Costoiu a spus ca barbatul a amenintat ca a lasat alte bagaje cu material exploziv in sali din cladirea veche a facultatii, care are corp comun cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Ministrul a spus ca Politia si SRI fac cercetari la fata locului, pentru ca nu se stie daca afirmatiile acestuia despre alte bagaje cu exploziv sunt sau nu reale.

Costoiu a spus ca barbatul declara ca are o problema cu Politia, nu cu cei din facultate.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Iasi, Anca Vajaiac, a declarat ca un barbat a intrat intr-o sala de curs de la Facultatea de Telecomunicatii, unde avea loc examenul de licenta, avand la el un rucsac in care se afla un dispozitiv exploziv improvizat.

Barbatul a inceput sa ii ameninte pe cei din sala de curs, dupa care a detonat materialul exploziv.

In urma exploziei nu a fost ranita nicio persoana.

Doi dintre studentii aflati in sala au reusit sa il imobilizeze pe barbat si au sunat la 112, iar la scurt timp barbatul a fost retinut si dus la Politie, unde este audiat la ora transmiterii acestei stiri.

Potrivit sursei citate, in prezent se fac verificari pentru a se stabili identitatea barbatului si despre ce tip de exploziv este vorba.

Fascultatea de Telecomunicatii din cadrul Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi" unde a avut loc incidentul functioneaza in cladirea Universitatii "Alexandru Ioan Cuza", corpul de cladire respectiv fiind evacuat, la fata locului aflandu-se politisti si pirotehnisti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri