Barbatul care a detonat un material exploziv intr-o sala de curs a Facultatii de Electronica si Telecomunicatii din Iasi le-a spus unora dintre martorii incidentului ca este fost student al universitatii, afirma decanul Facultatii de Electronica, Ion Bogdan, scrie Mediafax.
"Barbatul a venit, a tipat la noi si a spus ca detoneaza bomba. S-a creat panica. Avea un declansator in mana, care a explodat si l-a lovit. Am sarit atunci repede pe el, m-am umplut de sange. Nu ma consider un erou. Daca eram un erou nu exploda bomba. Am fost evacuati, iar in amfiteatru a mai ramas o geanta, insa acolo cred ca era o baterie pe care o folosea pentru alimentare. Nu stim cine este atacatorul, nu a avut vreo revendicare referitoare la universitate. A spus ca daca nu vine Politia detoneaza bomba", a declarat Marian Prescura, studentul care a intervenit pentru imobilizarea barbatului ce a detonat bomba.

Decanul Facultatii, Bogdan Ion, a afirmat ca inainte de a intra in sala barbatul i-a spus prodecanului ca este fost student al universitatii.

"Este fost student al nostru. Prodecanul l-a intreabat daca fost studentul nostru si el a confirmat, spunand ca a trecut multa vreme. Oricum, nu si-l aminteste nimeni", a spus decanul.

El a mai spus ca barbatul avea in jur de 30 de ani, insa martorii incidentului au aprecieri diferite legate de varsta barbatului.

Decanul a precizat ca barbatul avea parul lung si era imbracat in haine negre.

Patruzeci de studenti si patru cadre didactice se aflau in sala de curs a Facultatii de Telecomunicatii din Iasi in momentul in care un barbat a detonat o bomba, decanul facultatii, Ion Bogdan, spunand ca a incercat sa il scoata pe barbat pe hol, pentru a discuta, insa acesta cerea sa vina Politia.

Decanul Facultatii, Bogdan Ion, care se afla in sala in care a intrat barbatul, a declarat ca a discutat cu acesta si a incercat sa il convinga sa nu puna in practica amenintarile, spunandu-i sa il ia pe el ostatic, insa barbatul a spus ca nu are ce sa discute si ca vrea sa vina Politia..

"Spunea ca vrea sa vina Politia, ca are revendicari de discutat cu Politia, nu cu noi. I-am spus sa iesim pe hol si discutam, sa ma ia pe mine ostatic si mi-a spus «nu faceti voi ordine aici»", a spus decanul.

Asistentul universitar Daniel Matasaru, care se afla in sala de curs in momentul in care barbatul a intrat si a detonat materialul exploziv, a spus ca in sala erau 40 de studenti din anul IV care sustineau licenta, precum si patru cadre didactice.

"Nu il cunostea nimeni. A spus ca are o bomba, iar eu in acel moment am reusit sa ies din sala, motivand ca trebuie sa arunc un pahar cu cafea. Am lasat usa deschisa si am reusit sa sun la 112. Cat eram pe hol s-a auzit o bubuitura, inteleg ca a detonat o capsa pirotehnica din tot ce avea. Avea in spate un rucsac mare, de munte, cu o incaracatura foarte mare. Daca nu as fi reusit sa ies si sa sun la Politie probabil ca ne-am fi trezit intr-o situatie de luare de ostatici. A fost socant", a afirmat Matasaru, care a precizat ca "barbatul era cablat si se pregatea sa detoneze materialele explozive".

El a precizat ca barbatul a fost imobilizat de doi studenti intr-un moment de neatentie.

O explozie a avut loc, luni dimineata, intr-o sala de curs a Facultatii de Electronica si Telecomunicatii din cadrul Universitatii Tehnica "Gheorghe Asachi", in timpul examenului de licenta, dupa ce un barbat a intrat in sediu cu un dispozitiv exploziv, pe care l-a detonat, fara a exista victime.

Doi dintre studentii aflati in sala au reusit sa il imobilizeze pe barbat si au sunat la 112, iar la scurt timp barbatul a fost retinut si dus la Politie, unde este audiat la ora transmiterii acestei stiri.

Fascultatea de Telecomunicatii din cadrul Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi" unde a avut loc incidentul functioneaza in cladirea Universitatii "Alexandru Ioan Cuza", care a fost evacuata.

Ministrul delegat pentru Invatamant Superior Mihnea Costoiu a spus ca barbatul a amenintat ca a lasat alte bagaje cu material exploziv in sali din cladirea veche a facultatii, care are corp comun cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Ministrul a spus ca Politia si SRI fac cercetari la fata locului, pentru ca nu se stie daca afirmatiile acestuia despre alte bagaje cu exploziv sunt sau nu reale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri