Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu afirma ca premierul Victor Ponta, care a spus ca il va suna pe procurorul general si pe ministrul Justitiei in legatura cu desfasurarea unei anchete, are "mentalitate politica de a influenta actul de justitie".
"Prim-ministrul in exercitiu a declarat public ca il va suna pe procurorul general al Romaniei si pe ministrul Justitiei in legatura cu desfasurarea unei anchete. Aceasta interventie anuntata public de prim-ministru denota o mentalitate politica de a influenta actul de justitie. Nu mai discutam aici in ce sens. De aceea, as vrea sa-l public pe domnul prim-ministru in exercitiu in legatura cu ce alte anchete a mai dat telefoane procurorului sau ministrului Justitiei", a declarat Catalin Predoiu intr-o conferinta de presa, dupa sedinta BPN al PDL, anunta Mediafax.

Predoiu a mai spus ca ar vrea sa-l intrebe pe prim-ministru daca are in vedere in viitor sa mai dea telefoane ministrului Justitiei si procurorului general in legatura cu alte anchete.

"As vrea sa-l intreb, de asemenea public, daca are in vedere in viitor sa mai dea telefoane ministrului Justitiei si procurorului general si in legatura cu alte anchete si care sunt acestea. Nu il intreb public pe ministrul Justitiei daca a mai primit astfel de telefoane, pentru ca tot ministrul Justitiei de ziua Justitiei si-a inceput discursul spunand ca el nu va face niciodata alteceva decat sa repete ce a spus primul-ministru. Cred ca raspunsul primul-ministrului este suficient", a adaugat Catalin Predoiu.

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, ca a verificat ce se intampla in cazul cercetarilor procurorilor legate de bacalaureat si ca nu exista un mandat de aducere a copiilor, astfel ca ii va solicita ministrului Justitiei sa discute cu procurorul general, "pe cale ierarhica", despre aceasta situatie.

Politistii au mers, pe 5 iulie, la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", cu autocare, pentru ca 100 de elevi sa fie dusi la audieri, dupa sustinerea ultimei probe a bacalaureatului. In fata intrarii in curtea Liceului "Bolintineanu" erau zeci de parinti care isi asteptau copiii. Unii dintre parinti, nemultumiti ca politistii au venit la liceu pentru a-i lua pe elevi cu atocarul si a-i duce la audieri, i-au huiduit si au reclamat ca acestia fac un abuz.

Ulterior, anchetatorii au renuntat la transportarea cu autocarele a elevilor, iar procurorul sef de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti Bogdan Staicu declara ca au fost emise citatii, nepunandu-se problema punerii in executare a unor mandate de aducere. Ulterior, Staicu spunea ca au fost emise mandate de aducere pentru aproximativ 100 de elevi care au sustinut bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", care ar fi fost puse in executare daca acestia nu se prezentau la audieri in urma citarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri