Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca sustine in totalitate actiunile organelor statului privind aplicarea legii, dar ca nu vrea sa vada zeci sau sute de politisti care dau navala in scoli, aratand ca politistii trebuie sa combata crima organizata sau contrabandistii.
"Vreau sa vad politisti care combat oamenii din crima organizata, contrabandistii. Nu vreau sa vad politisti care dau navala in scoli si spitale. Asta nu se intampla intr-o tara europeana. Zeci, sute de politisti care dau navala in scoli nu reprezinta un stat democratic, european", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a subliniat faptul ca forta statului trebuie folosita conform Constitutiei si a procedurilor legale, insa in special impotriva infractorilor.

"Sustin in totalitate actiunile organelor statului privind aplicarea legii, insa forta statului trebuie folosita conform Constitutiei, a procedurilor legale, in special impotriva infractorilor, a celor care incalca legea", a spus Ponta.

El si-a manifestat convingerea ca Romania are procedurile si prevederile legale pentru ca o activitate de cercetare penala sa aiba loc fara desfasurare de forta sau abuzuri.

"Sunt convins ca avem procedurile si prevederile legale pentru ca o activitate de cercetare penala sa se desfasoare in conditii legale fara desfasurari de forta, fara abuzuri, fara manifestari care amintesc de vremuri dinainte de '89, sau de vremea regimului Morar-Macovei, in care 20 de milioane de romani sunt infractori si trebuie cercetati si abuzati de o mana de indivizi, o gasca, ca sa folosesc un termen prezidential, care cred ca doar prin forta si abuz pot sa obtina ceva in tara", a spus Ponta.

Politistii au mers, pe 5 iulie, la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", cu autocare, pentru ca 100 de elevi sa fie dusi la audieri, dupa sustinerea ultimei probe a bacalaureatului. In fata intrarii in curtea Liceului "Bolintineanu" erau zeci de parinti care isi asteptau copiii. Unii dintre parinti, nemultumiti ca politistii au venit la liceu pentru a-i lua pe elevi cu atocarul si a-i duce la audieri, i-au huiduit si au reclamat ca acestia fac un abuz.

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, ca a verificat ce se intampla in cazul cercetarilor procurorilor legate de bacalaureat si ca nu exista un mandat de aducere a copiilor, astfel ca ii va solicita ministrului Justitiei sa discute cu procurorul general, "pe cale ierarhica", despre aceasta situatie.

Ulterior, anchetatorii au renuntat la transportarea cu autocarele a elevilor, iar procurorul sef de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti Bogdan Staicu declara ca au fost emise citatii, nepunandu-se problema punerii in executare a unor mandate de aducere. Ulterior, Staicu spunea ca au fost emise mandate de aducere pentru aproximativ 100 de elevi care au sustinut bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", care ar fi fost puse in executare daca acestia nu se prezentau la audieri in urma citarii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri