Antreprenorii se declara optimisti la nivel global in privinta planurilor lor de recrutare pentru viitor, in ciuda contextului economic actual, si 78% dintre acestia afirma ca intentioneaza sa isi extinda echipa de angajati in 2013. Cu toate acestea, in Romania doar un sfert dintre angajatori vor sa angajeze in acest an.
Studiul Global job creation realizat de firma de audit si consultanta Ernst&Young a aratat ca 73% dintre femeile antreprenor au in plan sa isi mareasca numarul de angajati in acest an, fata de 69% dintre antreprenorii barbati.

“Pe piata de la noi, oamenii de afaceri nu sunt la fel de optimisti, 26% estimeaza o crestere a numarului de angajati in acest an, in timp ce 55% dintre ei nu vor face angajari in 2013, conform studiului EY Romania A Vision For Growth, realizat la jumatatea lui 2013”, a declarat Bogdan Tenu, senior manager in cadrul departamentului de asistenta in tranzactii.

De asemenea, in studiu se mai arata ca 78% din totalul antreprenorilor chestionati la nivel modial, atat barbati cat si femei, au declarat ca factorul determinant in privinta planurilor lor de angajare de personal pentru 2013 este cresterea productiei de bunuri si a furnizarii de servicii oferite de firmele lor.

Femeile antreprenor au mai multa incredere ca economia tarilor in care activeaza se indreapta intr-o directie buna – 88% fata de 71% dintre barbati.

Antreprenorii se uita dupa forta de munca experimentata

Cand au fost intrebati despre locurile de munca pe care le creeaza, peste jumatate dintre antreprenorii chestionati au spus ca vor crea posturi pentru “personal experimentat (non-management)”, in timp ce doar 14% au spus ca vor recruta “incepatori cu studii superioare” si 26% “incepatori fara studii superioare”.

O schimbare semnificativa remarcata in acest an este faptul ca antreprenorii fac investitii sustenabile in productivitate. Cu toate ca raspunsul care a avut cel mai important procentaj a ramas faptul ca angajarile sunt facute pentru a intra pe piete noi (74%, in 2012, si 63%, in 2013), un mare numar dintre respondenti au afirmat ca fac recrutari in vederea cresterii productivitatii. Acest procent a crescut semnificativ, de la 28% in 2012, la 45% in acest an.

Ernst & Young este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 167.000 de angajati in 700 de birouri din 140 de tari si venituri de aproximativ 24,4 miliarde dolari in anul 2012.

In Romania, Ernst & Young este unul dintre liderii de pe piata serviciilor profesionale incepand din anul 1992. Cei peste 500 angajati din Romania si Republica Moldova furnizeaza servicii integrate de audit, fiscalitate, asistenta in tranzactii si servicii de asistenta in afaceri catre companii multinationale si locale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri