Dominique Strauss-Kahn apreciaza ca nu are "niciun fel de problema cu femeile", intr-un interviu difuzat, miercuri, de CNN, la doi ani dupa cazul Sofitel de la New York, relateaza AFP, citat de Mediafax.
"Nu cred ca am vreo problema cu femeile", afirma fostul director al Fondului Monetar International (FMI) care a acordat postului american de televiziune CNN primul interviu in engleza, la Paris, de la demisia sa fortata in urma acuzatiilor de viol lansate impotriva lui la 14 mai 2011 de o camerista a hotelului Sofitel din New York.

Jurnalistului care l-a intrebat daca "are o problema cu femeile", fostul oficial i-a raspuns negativ de doua ori, adaugand ca, in schimb, "are cu siguranta o problema pentru ca nu a inteles ca ceea ce se asteapta de la un om politic de inalt nivel este diferit de ce poate face un om obisnuit".

"Am facut aceasta greseala" sa ma gandesc ca poti avea viata publica si viata privata "in acelasi timp, fara legatura intre ele", a adaugat el. "M-am inselat, pentru ca oamenii nu se asteapta la acest tip de comportament nonconformist din partea cuiva care are responsabilitati publice".

"Lucrez cu guvernele din toata lumea, sunt multumit sa ajut si imi place acest lucru"

"Nu am vrut sa platesc acest pret si in cele din urma l-am platit dublu", a declarat fostul prezidentiabil socialist, care a fost nevoit sa renunte la candidatura din 2012, precizand ca "de acum, a lasat in urma problemele politicii franceze". "Lucrez cu guvernele din toata lumea, sunt multumit sa ajut si imi place acest lucru", a marturisit el.

"S-a intamplat ceva care tinea de viata privata si ma gandesc mereu ca ce s-a intamplat in aceasta camera de hotel tine de viata privata, cel putin pana cand un procuror isi spune ca vei fi inculpat pentru ca ai facut ceva si are probe in acest sens", a explicat el.

"Dar cand procurorul iti spune «bine, pana la urma nu avem de ce sa va inculpam», aceasta arata ca este o problema privata si nimeni nu are nimic de spus in aceasta privinta", a continuat Strauss-Kahn.

Acuzatiile de viol ale lui Nafissatou Diallo, o camerista guineeana a hotelului Sofitel, impotriva fostului director al FMI au fost abandonate, Parchetul din New York dispunand neurmarirea penala si punand la indoiala credibilitatea cameristei.

Un acord financiar confidential, incheiat in decembrie intre Strauss-Kahn si acuzatoarea sa, a rezolvat cazul in civil.

"Eram dispus sa merg la proces (civil)", asigura el, adaugand ca avocatii lui l-au sfatuit sa nu faca acest lucru. "Avocatii mei mi-au spus: «va dura patru ani si va va costa mai mult in termeni de cheltuieli judiciare (...) chiar daca veti castiga». Prin urmare, am decis sa (inchei) un acord financiar si sa imi continui viata", a declarat el.

In cursul interviului, din care au fost difuzate fragmente marti, fostul director al FMI a revenit asupra momentului "teribil" din urma cu doi ani de la New York, cand a fost prezentat, cu catuse la maini, camerelor de luat vederi.

"Eram furios, nu intelegeam ce se intampla, nu intelegeam de ce sunt acolo. Intelegeam doar ca s-a intamplat un lucru pe care nu il inteleg", a insistat Strauss-Kahn, referindu-se la momentul, frecvent in Statele Unite, in care o persoana arestata este prezentata in fata camerelor de luat vederi si aparatelor foto ale jurnalistilor.

Intrebat despre eventualitatea unei orchestrari a acestui caz, fostul director al FMI a afirmat ca acorda "credit" acestei ipoteze, dar ca "nu are probe". "Prin urmare, este mai bine sa nu spun nimic".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri