Ion Tiriac (73 de ani) a fost inclus la Newport, alaturi de alte glorii ale sportului alb, in International Tennis Hall of Fame, la categoria contributii pentru dezvoltarea tenisului prin antrenorat si promovarea de mari turnee, scrie Mediafax.
Alaturi de Tiriac, in cadrul ceremoniei ce a avut loc la Newport au mai fost inclusi Martina Higins, Thelma Coyne Long, Cliff Drysdale si Charlie Pasarell.

"Martina Hingis este una dintre cele mai mari personalitati ale tenisului, o campioana desavarsita. Fara viziunea, daruirea si dorinta ca tenisul sa creasca, aratate de Cliff, Charlie si Ion, tenisul nu ar fi sportul pasionant si important pe care il stim cu totii si il iubim astazi", a declarat presedintele International Tennis Hall of Fame, Christopher Clouser.

Tiriac a fost felicitat pentru aceasta distinctie de fosta gimnasta Nadia Comaneci, pe Twitter.

Ion Tiriac este doilea roman, dupa Ilie Nastase, care a intrat in International Tennis Hall of Fame.

Ion Tiriac declara, la 1 februarie, cand a aflat ca va intra Hall of Fame, ca distinctia este foarte importanta pentru ca vine din partea oamenilor care au activat in acest sport.

"Nominalizarea a venit tarziu si a venit devreme, pentru ca sunt foarte atenti si foarte selectivi in optiunile lor. Ganditi-va ca in 50-60 de ani au fost alesi numai 224 de indivizi. Sincer, eram undeva la mijloc, ma asteptam si nu ma asteptam la aceasta onoare. Inteleg ca federatia internationala m-a propus, pentru ca trebuie sa te propuna cineva, iar oamenii au votat. Acesta este meritul cel mare, ca te aleg oamenii tenisului. Nu functionarii, nici jurnalistii, ci sportivii si oamenii care s-au ocupat de acest sport", a spus Tiriac.

Ca jucator, Tiriac a jucat 15 ani in echipa de Cupa Davis a Romaniei si a ajutat la calificarea in trei finale. In 1970, alaturi de Nastase a castigat titlul la dublu la Roland Garros.

Tiriac a antrenat si a condus cariera unor jucatori precum Guillermo Villas, Mary Joe Fernandez, Boris Becker si Goran Ivanisevici. Becker a castigat cinci turnee de Grand Slam cand a lucrat cu Tiriac.

Apoi, a fost promotor si director a numeroase evenimente, inclusiv a doua dintre cele mai mare turnee de Masters 1000, Italian Open si Madrid Masters. El este proprietar al turneului BRD Nastase Tiriac Trophy, un eveniment ATP World Tour 250, care are loc anual la Bucuresti.

Alti fosti sportivi romani inclusi in Hall of Fame sunt Iolanda Balas (atletism), Eduard Pana si Doru Tureanu (hochei pe gheata), Nadia Comaneci, Bela Karoly, Ecaterina Szabo, Teodora Ungureanu, Octavian Bellu, Daniela Silivas, Simona Amanar si Lavinia Milosovici (gimnastica).


Sursa foto: https://www.facebook.com/HallofFameTennisChamps

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri