In jur 31% dintre respondentii unui studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) cred ca in acest an au existat fraude la examen, in timp ce in 2012 perceptia fraudelor atingea o cota de doar 14%, iar in 2011 de 22%.

Studiu IRES despre Bacalaureat 2013

La sondajul care a fost realizat pe 9 si 10 iulie au raspuns 1.148 indivizi de 18 ani si peste.

Profesorii sunt indicati de un sfert dintre cei intervievati drept principalii factori care genereaza fraudele de la Bacalaureat.

Un sfert dintre participantii la studiu cred ca nici parintii si nici elevii care au dat mita nu ar trebui pedepsiti pentru aceste fapte, insa 86% dintre respondenti cred ca profesorii care au luat banii ar trebui pedepsiti.

Aproape un sfert dintre cei chestionati (24%) cred ca elevii care au promovat examenul in schimbul unor sume de bani vor reusi in viata.

De asemenea, peste jumatate dintre respondenti (56%) cred ca subiectele din 2013 de la bacalaureat au fost mai usoare decat in urma cu un an. Totodata, 37% dintre cei chestionati au afirmat ca imbunatatirea promovabilitatii fata de anul trecut se explica prin faptul ca elevii au fost mai bine pregatiti.

O majoritate importanta considera ca este de preferat ca examenul sa fie promovat de mai putini elevi, dar mai bine pregatiti decat de mai multi, dar mai slab pregatiti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri