Presedintele Traian Basescu a declarat la Chisinau ca statul roman va creste din anul universitar 2014-2015 la 6.000 numarul de burse pentru elevii si studentii din Republica Moldova, respectiv cu 500 in plus fata de cate sunt acordate pentru anul 2013-2014.
"Vom continua procesul de acordare a burselor, iar pentru anul scolar 2014-2015 estimam o crestere la 6.000 de burse pentru tinerii din Republica Moldova", a afirmat presedintele Basescu, potrivit Mediafax.

El a promis si continuarea programului de tabere pentru elevii si studentii din Republica Moldova organizate pe teritoriul Romaniei, cum ar fi cea de vara de la Sulina.

In anul academic 2013-2014, Guvernul roman va finanta un numar de 5.500 de burse pentru elevii si studentii din Republica Moldova.

In 2012, valoarea burselor acordate numai studentilor din Republica Moldova a fost estimata la aproximativ 13 milioane de euro.

Intr-un interviu acordat postului Europa Libera inaintea vizitei pe care o face in Republica Moldova miercuri, Traian Basescu i-a criticat pe premierii Leanca si Ponta pe chestiunea reducerii numarului de burse pentru moldoveni: "Asa cum noi ne plangem ca tinerii nostri care studiaza la Londra, la Paris, in Statele Unite sau mai stiu eu pe unde, si apoi raman acolo, asa si Guvernul din Republica Moldova spune: avem 5.000 de burse, dar dupa ce termina scoala se intorc prea putini in Republica Moldova. Eu pot intelege abordarea premierului Leanca, din acest punct de vedere. Nu i-o inteleg, insa, din punctul de vedere al europenismului pe care si-l asuma premierul Leanca si cu atit mai putin acceptul premierului Ponta".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri