Premierul Victor Ponta afirma ca ii va transmite presedintelui Traian Basescu propunerea de numire a lui Ovidiu Silaghi in functia de ministru si ca va astepta un raspuns, adaugand in acelasi timp ca este posibil ca seful statului, prin amanarea acestui raspuns, sa doreasca sa ii faca lui un dosar penal pentru ce va face ca ministru interimar la Transporturi.
"Luni dimineata, ma rog, o sa plec spre Spania, dar o sa trimit la Cotroceni propunerea cu domnul Silaghi de a fi ministru, dupa care presedintele, nu stiu in ce fel, va trebui sa se pronunte", a spus Ponta la Antena 3, conform Mediafax.

Intrebat daca intelege care este strategia presedintelui Basescu pentru mentinerea lui in postul de ministru interimar, Ponta a aratat ca poate acesta are ideea de a-i face un dosar penal pentru perioada in care va conduce, ca interimar, Ministerul Transporturilor, adaugand insa ca seful statului i-a mai facut dosare si ca nu este o problema.

Ponta a precizat ca activitatea la Ministerul Transporturilor va fi coordonata de un secretar de stat pe care el, ca prim-ministru si ministru interimar, il va gira si pentru care isi va asuma raspunderea.

"Vor trece cele 45 de zile si daca il va respinge pe Silaghi, conform deciziei Curtii Constitutionale trebuie sa spuna si de ce. Eu am fost la el cu decizia definitiva a Curtii de Apel Oradea, daca pentru om e o problema ca are o decizie definitiva de clasare...eu credeam ca e o problema sa aiba o condamnare, dar inteleg ca e o problema sa ai si o achitare..", a spus Ponta.

Luni, premierul Ponta a declarat ca secretarul de stat Cristian Ghibu va coordona activitatea curenta in Ministerul Transporturilor pana la numirea unui nou ministru.

Premierul s-a aratat in acelasi timp ingrijorat de "semnele de neseriozitate" din ultimul timp ale presedintelui, facand referire la afirmatiile presedintelui legat de existenta unor operatiuni neautorizate in cazul Hayssam, la declaratiile acestuia referitoare la vizita membrilor Guvernului in China si la afirmatiile legate de "ochii oblici" ai cetatenilor din Republica Moldova. El a legat "semnele de neseriozitate" ale presedintelui si de faptul ca Elena Udrea si unii dintre consilierii prezidentiali se pronunta in cazul Hayssam fara sa fi avut atributii legale sau vreo implicare in aducerea in tara a acestuia.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sambata seara, ca presedintele Traian Basescu i-a spus ca il lasa pe premierul Victor Ponta interimar 45 de zile la Ministerul Transporturilor, pentru a finaliza privatizarea CFR Marfa.

Antonescu a relatat, intr-o emisiune la Antena 3, ca el l-a informat pe presedintele Basescu despre mentinerea propunerii ca Ovidiu Silaghi sa fie numit la Ministerul Transporturilor.

Liderul PNL a relatat ca seful statului i-a spus ca il va lasa pe Victor Ponta interimar la Transporturi pentru 45 de zile, ca sa finalizeze privatizarea CFR Marfa. Basescu i-a mai spus presedintelui PNL ca, dupa acest interval, va decide ce face in legatura cu propunerea lui Silaghi la Transporturi.

Raspunzand unei intrebari, Antonescu a spus ca a discutat cu Victor Ponta despre ceea ce i-a spus presedintele Basescu, iar premierul nu s-a aratat surprins de decizia sefului statului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri