Ducesa de Cambridge, sotia printului William, a nascut un baietel, in aceasta seara, la maternitatea St. Mary din Londra, bebelusul fiind primul copil al cuplului princiar si al treilea in ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, informeaza BBC, citat de Mediafax.

Bebelusul s-a nascut la ora locala 14.24 si a avut la nastere greutatea de 3,7 kilograme.

In momentul difuzarii acestei stiri, un curierul regal a parasit maternitatea St. Mary din Londra pentru a duce certificatul de nastere la Palatul Buckingham.

Informatia a fost confirmata de Palatul Kensington.

Nasterea regala este o mana cereasca pentru marketeri: iata 10 feluri in care brandurile profita de bebelusul princiar.

Bebelusul regal: o nastere atent orchestrata

William si Catherine au imaginea unor parinti moderni, insa protocolul ocazionat de nasterea bebelusului lor care va purta intr-o zi coroana Regatului Unit al Marii Britanii respecta un set de reguli care provin uneori din traditii ancestrale, informeaza AFP.

A existat o perioada in care ministrul de Interne din Marea Britanie trebuia sa asiste la nastere pentru a se asigura de legitimitatea copilului. Din fericire pentru Kate, aceasta traditie nu mai este respectata de la sfarsitul anilor 1930. In schimb, William a asistat la nastere, asa cum a facut si Charles, tatal sau, dar si Albert, sotul reginei Victoria.

Regina, rudele de gradul intai din familia regala si parintii lui Kate au fost primii informati dupa nasterea bebelusului.

Apoi, supusii suveranei britanice sunt anuntati printr-o proclamatie oficiala semnata de medicii regali, plasata pe un panou in curtea Palatului Buckingham - acelasi panou care a fost utilizat la nasterea printului William. Ca un element de modernitate, Palatul Buckingham va publica in acelasi timp un comunicat oficial si va posta informatia despre nasterea bebelusului pe conturile sale de pe retelele Facebook si Twitter.

Salve de tun sunt trase in acest moment pentru a saluta nasterea bebelusului regal (62 de salve de la Turnul Londrei si 41 de salve din Green Park, aflat in apropiere de Buckingham. Drapelul britanic - Union Jack - va fi ridicat pe toate cladirile oficiale.

Ministerul de Interne ii va informa apoi pe lordul-primar al Londrei, iar secretarul privat al reginei ii va anunta pe guvernatorii tarilor din Commonwealth.

Prenumele bebelusului ar putea fi dezvaluit abia peste cateva zile: britanicii au fost nevoiti sa astepte o saptamana inainte de a afla prenumele lui William si o luna pentru cel al printului Charles.

In schimb, se stie deja ca bebelusul va avea titlul de print sau printesa de Cambridge si va raspunde la numele de "Alteta Regala".
Bebelusul va fi botezat in sanul Bisericii anglicane - al carui conducator va deveni intr-o buna zi -, intr-o replica a camasii din dantela si satin pe care a purtat-o fiica cea mare a reginei Victoria in 1841. Originalul nu mai este utilizat din 2004 pentru a fi protejat impotriva uzurii.
William a fost botezat de arhiepiscopul de Canterbury in sala de muzica de la Palatul Buckingham, cu apa din raul Iordan, varsata intr-un vas din argint decorat cu nuferi, folosit de mai multe generatii de familia regala.

Bebelusii regali au in general cinci sau sase nasi, iar Harry, fratele lui William, Pippa si James, sora si fratele lui Kate, sunt candidatii desemnati pentru acest titlu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri