Premierul Ponta sustine ca din datele de pana in prezent nu rezulta nimic in neregula cu vanzarea CFR Marfa, dar ca nu este exclus sa fie intocmit un dosar penal la sugestia televizata a presedintelui Basescu pentru castigatorul licitatiei, deoarece asa se intampla cu cine il "supara" pe acesta.
"Presedintele sa isi vada de treaba lui, nu cred ca intra in atributiile presedintelui Romaniei sa controleze ce fac firmele din Romania. faptul ca are o gandire antiromaneasca, ca spune tot timpul ca nu vrea sa castige o companie din Romania, ci una din strainatate....de ce Basescu isi baga nasul prin conturile firmelor ? Ca sa apara la televizor, are legatura cu partidul ala politic de doi bani pe care il face la Cotroceni", a spus Ponta la RTV.

El a sustinut ca, potrivit datelor de pana in prezent, nu este nimic in neregula cu privatizarea CFR Marfa, lucru confirmat de consultanti si parteneri internationali.

"Nu m-ar mira insa, in buna traditie a activitatii lui Basescu, sa se trezeasca firma sau proprietarul firmei cu ceva dosare penale, ca cine in supara pe Basescu, i se face cate un dosar penal. Ne-am obisnuit sa avem dosare penale facute la sugetia televizata a presedintelui", a adaugat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca firma care a castigat licitatia pentru a cumpara CFR Marfa nu are banii necesari pentru a plati suma convenita si cauta bani "pe la banci", el intreband de unde va mai avea compania bani de investitii pentru modernizarea CFR Marfa.

Seful statului a precizat ca privatizarea cu investitor strategic a CFR Marfa a fost stabilita in CSAT.

"Daca in momentul de fata investitorul imprumuta bani ca sa poata plati compania si nu ii gaseste - in momentul de fata nu sunt prea multe banci dispuse sa finanteze - de unde o sa gaseasca bani pentru modernizarea companiei? Are nevoie de locomotive moderne, de vagoane modernizate, de depouri modernizate, de multe altele", a aratat Traian Basescu.

"Fara sa fie rea intentie, fara sa fie joc politic, consider ca privatizarea in conditiile pe care eu le inteleg, si vreau sa subliniez ca eu nu consider ca inteleg poate mai bine ca domnul Ponta, sunt sigur ca dansul vorbeste foarte responsabil si foarte bine intentionat, dar de aceea consider ca dansul trebuie sa isi mentina responsabilitatea politica pentru procesul de privatizare al CFR Marfa", a mai spus seful statului.

El a aratat ca Grupul Feroviar Roman - GFR, castigatorul licitatiei pentru CFR Marfa, are propriile credite si trebuie sa imprumute "circa 200 de milioane sa plateasca noua companie", nefiind prea multe banci dispuse sa finanteze aceasta suma.

"Trebuie sa va spun ca argumentele pe care le-am facut publice legate de semnele mele de intrebare cu privire la potentialul financiar al castigatorului de a finanta modernizarea companiei CFR Marfa le-am ridicat si in discutia pe care am avut-o cu FMI, Banca Mondiala si Uniunea Europeana. Poate si Guvernul va trebui sa discute mai mult cu Fondul legat de acest subiect", a mentionat seful statului.

El a evocat si posibilitatea ca GFR sa inceapa sa "taie cu zecile de mii de vagoane" pentru a-si plati datoriile.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri