Cei patru elevi care au reprezentat Romania la Olimpiada Internationala de Chimie de la Moscova si au obtinut cate o medalie vor fi premiati cu pana la 1.500 de euro pentru rezultate de catre companie farmaceutica Actavis.
La Olimpiada Internationala de Chimie, care s-a desfasurat in perioada 15-24 iulie 2013 la Moscova si la care au participat 279 de concurenti, elevii romani, componenti ai lotului olimpic de chimie, au obtinut trei medalii de argint si una de bronz.

Toti cei patru elevi care au reprezentat Romania la olimpiada de la Moscova s-au intors acasa cu medalii: Filip Maria-Andreea, eleva in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, Murgoci Adrian, absolvent al Colegiului National “Mihai Viteazul” din Bucuresti – promotia 2013, Calugaru Dumitru, elev in clasa a X-a la Colegiul National „Tudor Vladimirescu” din Targu Jiu au adus acasa medalii de argint, iar Mihai Grigore Pruna, absolventul Colegiului National „Vasile Lucaciu”din Baia Mare, promotia 2013 a adus o medalie de bronz.

In cel de-al 22-lea an consecutiv in care sprijina lotul national al Romaniei participant la Olimpiada Internationala de Chimie, compania Actavis investeste 27.000 de euro in performantele tinerilor prin programul “Actavis sustine performanta”.

“Acesti tineri ne-au dovedit inca odata ca in Romania se poate face excelenta, iar ei sunt un exemplu in acest sens. Ne-am dori ca astfel de modele sa fie promovate, iar usile tuturor institutiilor din tara aceasta sa ramana deschise pentru ei, astfel incat sa le punem in valoare calitatile exceptional”, a declarat Ana Maria Draganica, manager comunicare Actavis Romania.

Programul este structurat in trei etape:
• Intr-o prima etapa li se ofera elevilor calificati la Olimpiadele Internationale oportunitatea de a vizita facilitatile de productie Actavis/Sindan Pharma si posibilitatea de a efectua o zi de practica in laboratoarele de Calitate, efectuand diverse exercitii si probe practice.
• Etapa a doua consta in premierea olimpicilor, in functie de rezultatele obtinute la olimpiada de chimie cu premii in valoare de: 1.500 de euro pentru medaliile de argint si 1.000 de euro pentru medalia de bronz.
• In etapa a treia Actavis acorda olimpicilor care urmeaza facultati de profil din tara, burse lunare de 300 de euro, precum si posibilitatea de a efectua stagii de pregatire/internship in cadrul companiei in ultimii ani de studiu universitar.

Lotul roman de olimpici la chimie a fost insotit la Moscova de profesor Daniela Bogdan, Inspector General in cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii si de Prof. Dr. Marius Andruh.

La Olimpiada Internationala de Chimie din capitala Rusiei au participat 77 de tari. Cele mai multe medalii de aur le-au obtinut China, Taiwan, Singapore, Coreea si Ucraina - cate trei medalii, iar in topul medaliatelor cu argint se afla Japonia si Iran cu cate patru medalii, fiind urmate de Belarus, Cehia, Indonezia, Romania si Vietnam cu cate trei medalii, iar cu cele mai multe medalii de bronz s-au intors elevii din Brazilia si Israel– patru medalii.

Romania participa de 45 de ani la acest concurs international, in ultimii 20 de ani obtinand 10 medalii de aur, 41 medalii de argint si 30 de medalii de bronz.

Actavis (Islanda) este prezenta pe piata romaneasca prin Actavis Sales/Marketing, responsabila cu comercializarea si promovarea medicamentelor, si prin Sindan Pharma/Actavis Operations, unitatea de productie de medicamente oncologice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri