Premierul Victor Ponta a declarat ca toti absolventii academiilor apartinand de MApN si MAI au locurile de munca asigurate in acest an, dupa ce toata generatia 2011 nu a fost incadrata decat un an mai tarziu, el apreciind ca este "un lucru de normalitate", scrie Mediafax.
Premierul Victor Ponta a participat, la Academia Fortelor Terestre din Sibiu, la ceremonialul avansarii in grad a celor 262 de absolventi ai unitatii respective, declarand, la finalul manifestarii, ca toti absolventii academiilor apartinand de MApN si MAI, in total 900 de tineri, au locurile de munca asigurate in acest an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cei care au terminat astazi au devenit sublocotenenti si pleaca la unitatile militare. E un lucru important sa revenim la un lucru de normalitate. Toata generatia 2011 nu a fost repartizata, iar in 2012 am reusit sa-i angajam si pe cei din 2011 si pe cei din 2012 si acum suntem intr-o situatie de normalitate", a afirmat premierul.

Potrivit acestuia, in 2012, a fost vorba despre 3.000 de locuri de munca pentru absolventii din 2011 si 2012, primii fiind incadrati in vara, iar ceilalti in luna decembrie.

Intrebat daca poate garanta celor interesati sa se inscrie la unitati de invatamant ale celor doua ministere ca vor avea loc de munca la absolvirea scolii, premierul a raspuns: "Da".

La randul sau, ministrul Apararii, Mircea Dusa, a explicat ca cifrele de scolarizare se realizeaza in functie de "iesirile din sistem", de aceea pot fi asigurate locurile de munca ale absolventilor.

"Planificarea celor care dau admitere in invatamant e facuta in functie de iesirile din Armata si din sistem, astfel incat cei care se inscriu in fiecare an sa aiba garantia ca, in momentul in care termina, vor fi repartizati. Noi si pentru anul 2013-2014 avem in vedere ca promotia, peste trei ani cand termina, sa fie egala cu iesirile", a declarat Dusa.

Ministrul Apararii a mentionat ca, la Academia Fortelor Terestre din Sibiu, cei 262 de absolventi reprezinta cea mai numeroasa promotie de dupa 1990 a unitatii sibiene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri