Liderul PNL Crin Antonescu declara ca Traian Basescu nu are cum sa declare de la Joseni ca asuma vreun leadership, ca presedintele ar fi cautionat transformarea Romaniei in poligon electoral pentru politicieni maghiari si ca incercarea de declansare a unei cruciade impotriva Budapestei e provinciala.
Presedintele PNL a facut aceste aprecieri intr-o conferinta de presa sustinuta, marti, la sediul PNL, avand ca tema recentele declaratii ale unor politicieni maghiari si reactiile din Romania fata de acestea.

"Traian Basescu nu are cum sa declare nici de la Joseni, nici de la Bruxelles sau din alta parte ca asuma vreun leadership", a sustinut Antonescu, citat de Mediafax.

"A ridicat vreodata Traian Basescu in Consiliul European vreo problema in legatura cu faptul ca politicieni maghiari colegi PPE vrobesc lucruri nepotrivite? Nu. (...) O ridica la Joseni, n-o ridica pentru cei din Ungaria, ci pentru cati electori mai gaseste pe vara si pe toamna in Romania", a mai spus el.

Antonescu a sustinut ca din interes pentru cateva puncte electorale Traian Basescu ar fi permis, "cautionat", "transformarea Romaniei in poligon electoral" pentru Viktor Orban si alti politicieni din Ungaria.

El a adaugat ca, "tot dintr-o incercare stangace", presedintele ar declansa acum "cruciade impotriva Budapestei".

Potrivit lui Antonescu, "in momentul in care deodata domnul Basescu declanseaza o cruciada impotriva Budapestei de la Joseni (...) e o atitudine provinciala, politicinista si electoralista".

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Izvoru Muresului (Harghita), ca 2013 e ultimul an in care politicienii ungari au putut sa se plimbe atat de relaxat in Romania, el avertizand ca statul roman "isi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei".
O ridica la Joseni, n-o ridica pentru cei din Ungaria, ci pentru cati electori mai gaseste pe vara si pe toamna in Romania.
Vorbind despre principiul general al tratamentului minoritatilor in Romania, Traian Basescu a afirmat: "Niciun prag constitutional nu poate fi nici luat in discutie, nici depasit. Poate sa se perinde prin Harghita si Covasna toata protipendada politicienilor maghiari. Cred ca e ultimul an in care au putut sa o faca atat de relaxat".

Seful statului roman a sustinut ca politicienii maghiari care au venit in Harghita si Covasna au depasit limita decentei.

"Anul asta au ajuns la limita la care le spun: e prea mult", a continuat presedintele Basescu.

El a sustinut ca Ungaria a devenit "in momentul de fata un focar de instabilitate din punct de vedere al tratarii minoritatilor in regiune, nu in Romania, in regiune", adaugand ca politica Budapestei a inceput sa creeze "dificultati".

"Romania isi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei", a continuat Basescu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri