Autointitulatul rege al romilor Florin Cioaba a iesit din coma, este in stare stabila si se reface dupa interventia prin care i-a fost montat un dispozitiv de asistare circulatorie, potrivit fiului acestuia, Dorin Cioaba, scrie Mediafax.
Dorin Cioaba a mai spus, sambata, ca tatal sau se simte "mai bine" dupa interventia facuta vineri, care a fost una "salvatoare".

In urma operatiei, Florin Cioaba are nevoie de concentrat trombocitar, folosit la transfuzii de sange, au declarat apropiati ai familiei.
Potrivit surselor citate, la spitalul din Antalya unde este internat Florin Cioaba se afla mai multe rude ale acestuia si alti membri ai comunitatii romilor.

La intrarea in spital, rudele stau cu afise in mana, prin care cer sange pentru Cioaba, grupa sanguina a acestuia fiind 0 cu RH pozitiv.
Apelurile catre potentiali donatori au avut ecou, pana acum, la peste 20 de romi care se aflau in Antalya si cativa turci.

Medicii spitalului Akdeniz Üniversitesi din Antalya i-au montat lui Florin Cioaba, vineri seara, un dispozitiv de asistare circulatorie, care sa-i ajute inima sa pompeze sange.

Procedura, una extrem de riscanta, a durat patru ore si s-a incheiat cu succes.

Potrivit unor apropiati ai familiei, medicii care i-au montat lui Cioaba dispozitivul sunt renumti in Turcia si in lume pentru astfel de interventii prin care, practic, pacientului i se instaleaza o inima artificiala.

Interventia a facuta dupa ce Florin Cioaba, aflat in stare grava si tinut in viata cu ajutorul aparatelor, a fost transferat, tot vineri, de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Üniversitesi din aceeasi provincie a Turciei.

De asemenea, reprezentantii Ministerului Sanatatii au obtinut informatii despre starea lui Florin Cioaba de la medicii din spitalul din Antalya si, ulterior, au tinut legatura permanent cu doctorul Serban Bradisteanu, care se afla la unitatea medicala unde este internat acesta, pentru a vedea care este situatia medicala si pentru a sprijini, din punct de vedere medical, familia, in caz de nevoie.

Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioaba, a suferit, luni dupa-amiaza, un preinfarct, in timp ce se afla in vacanta, in Antalya.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri