Ministerul roman de Externe atentioneaza cetatenii romani ca situatia de criza din Egipt continua si se poate extinde pe intreg teritoriul acestui stat, astfel ca le recomanda turistilor romani sa-si reprogrameze sejururile la Marea Rosie, iar operatorilor de turism sa nu riste viata oamenilor, conform Mediafax.
Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza cetatenii romani care se afla pe teritoriul acestui stat asupra faptului ca situatia de criza continua, iar aceasta se poate extinde pe intreg teritoriul Egiptului, se arata intr-un comunicat al MAE.

MAE aminteste ca, incepand cu data de 14 august 2013, autoritatile egiptene au anuntat ca s-a instituit starea de urgenta si au fost impuse restrictii de circulatie, care se aplica in 14 guvernorate, respectiv in Cairo, Giza, Alexandria, Suez, Ismailia, Assiut, Sohag, Beni Suef, Minya, Beheira, South Sinai, North Sinai, Fayoum si Qena.

Este interzisa circulatia in intervalul orar 19.00 si 06.00. Starea de urgenta va fi valabila 30 de zile.

"Se recomanda cetatenilor romani care au programate sejururi in statiunile de la Marea Rosie sa le reprogrameze, iar celor aflati in statiunile Hurghada si Sharm el Sheikh sa nu paraseasca zona hotelurilor si sa renunte la excursiile ce presupun deplasarea in afara lor. Siturile arheologice si muzeele sunt inchise pe o perioada nedeterminata", averitizeaza MAE.

Totodata, MAE recomanda operatorilor romani din turism "sa manifeste maximum de profesionalism si sa nu riste viata cetatenilor romani in baza asigurarilor primite de la operatorii egipteni privind siguranta statiunilor egiptene".

Cetatenii romani care se afla in aceasta tara sunt sfatuiti sa se adreseze Ambasadei Romaniei in Egipt si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale, pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.

Violentele din Egipt dintr-o singura zi: 80 de morti si 1.000 de persoane retinute

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri