Ungurul Elod Toaso, judecat in Bolivia pentru terorism, a afirmat in fata unui tribunal ca un alt membru al grupului care, potrivit La Paz, a urzit un complot in 2009 impotriva statului bolivian, irlandezul Michael Dwyer, nu a fost ucis in momentul arestarii, ci a fost executat mai tarziu, conform Mediafax.
Elod Toaso, aflat in arest preventiv de patru ani in capitala boliviana, le-a declarat vineri judecatorilor, ajutat de un traducator, ca la incheierea unei operatiuni a politiei, in aprilie 2009, intr-un hotel din Santa Cruz (est), "Dwyer era in dreapta sa, in viata si in genunchi", a anuntat sambata presa locala, citata de AFP.

Ungarul a declarat ca apoi "a auzit impuscaturi" pe aeroportul din Santa Cruz, unde se afla acesta, in urma carora Michael Dwyer a murit.

Guvernul bolivian l-a acuzat pe Elod Toaso, care pledeaza nevinovat, ca a organizat un grup de "teroristi mercernari" care a planificat asasinarea presedintelui de stanga Evo Morales, a vicepresedintelui Alvaro Garcia si a prefectului de Santa Cruz (est), Ruben Costas, un opozant.

Potrivit autoritatilor boliviene, cetateanul ungaro-croato-bolivian Eduardo Rozsa Flores, romanul Arpad Magyarosi si irlandezul Michael Martin Dwyer au fost impuscati mortal in cadrul operatiunii. Elod Toaso, precum si un boliviano-croat, Mario Tadici, au fost arestati in cadrul acestei operatiuni.

Opozitia a cerut o ancheta internationala in legatura cu acest presupus complot, dupa ce a circulat o inregistrare care sugereaza o "inscenare" in jurul a trei "mercenari" care ar fi fost ucisi de politie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri