Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu a declarat, marti, la intrarea in DNA, ca nu stie pentru ce a fost chemat de procurorii anticoruptie, precizand ca nu a vorbit cu ceilalti inculpati din dosar, intrucat "telefoanele sunt statii de emisie-receptie".
La intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Corneliu Dobritoiu a spus ii va solicita, pentru a doua oara, procurorului de caz sa permita accesul presei la actele de procedura ce se fac impotriva sa. Dobritoiu a precizat ca a mai facut o astfel de cerere, insa a fost respinsa de anchetatori, pe motiv ca ar lipsi temeiul juridic.
Intrebat daca a discutat cu Francisc Radici si Sergiu Medar, care au venit si ei, marti dimineata, la DNA, Dobritoiu a spus ca nu a vorbit cu acestia, precizand: "Telefoanele noastre sunt statie de emisie-receptie, nu se vorbeste".
"Cei care ne monitorizeaza spre binele nostru al tuturor pot sa confirme ca nu am vorbit cu dumnealor", a precizat Dobritoiu.
Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu a fost citat marti de procurorii militari anticoruptie pentru a-i aduce la cunostinta ca a fost extinsa urmarirea in dosarul in care este cercetat pentru modul in care obtinut locuinta de serviciu, fiind acuzat si de fals, au declarat surse judiciare.
Potrivit surselor citate, fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu si ceilalti inculpati din dosarul privind atribuirea ilegala a unor locuinte de serviciu de la MApN sunt asteptati la sediul Directiei Nationale Anticoruptie incepand cu ora 11.00, pentru a li se aduce la cunostinta faptul ca in cazul lor s-a extins cercetarea penala pentru fals.
Sursele citate au precizat ca in cazul lui Corneliu Dobritoiu cercetarea penala a fost extinsa "cu una - doua fapte de fals".
Directia Nationala Anticoruptie anunta, in 16 aprilie, ca a fost inceputa urmarirea penala in acest dosar in cazul generalilor Corneliu Dobritoiu si Traian Pigui.
Procurorii au dispus inceperea urmaririi penale in cazul generalului maior in rezerva Corneliu Dobritoiu pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, sub forma participatiei improprii.
Generalul de brigada in rezerva Traian Pigui, sef al Directiei domenii si infrastructura din MApN la data faptelor, este cercetat pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, sub forma participatiei improprii, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, potrivit DNA.
In rezolutia de incepere a urmaririi penale se arata ca exista date si indicii temeinice ca, in calitate de sef al Directiei domenii si infrastructura din Ministerul Apararii Nationale, Traian Pigui s-a implicat in atribuirea, in conditii nelegale, a unor locuinte de serviciu, dintre care unele preluate de la RAAPPS, pentru a fi cumparate la pret subventionat, in baza Legii 562/2004, de catre cadre militare cu functii de conducere din MApN (la data faptelor).
"Conform acelei legi, cadrele militare sau fostele cadre militare care detineau, la data aparitiei legii, locuinte de serviciu apartinand Ministerului Apararii Nationale, le puteau cumpara, in regim subventionat, insa cu anumite conditii, intre care, titularul contractului de inchiriere sa detina aceasta calitate de chirias in baza unui contract de inchiriere valabil incheiat, titularul cererii de cumparare sa nu detina sau sa nu fi detinut locuinte proprietate pe teritoriul Romaniei, titularul cererii sa nu mai fi cumparat din fondul de stat o alta locuinta, in regim subventionat", potrivit DNA.
Valoarea prejudiciului in dauna Ministerului Apararii Nationale a fost estimat la 1,2 milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri