Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) ofera, prin licitatie deschisa, peste 290 milioane de lei pentru proiectarea si construirea salii multifunctionale din Complexul Sportiv "Lia Manoliu", potrivit unui anunt publicat pe www.e-licitatie.ro, dat publicitatii de agentia Mediafax.
Contractul pentru obiectivul de investitie "Sala Multifunctionala - Complex Sportiv Lia Manoliu" are in vedere obtinerea si amenajarea terenului, asigurarea utilitatilor necesare obiectivului, proiectarea si asistenta tehnica, investitia de baza, constructii si instalatii, utilaje, echipamente tehnologice si functionale cu montaj, dotarile, organizarea de santier si chetuielile pentru darea in exploatare.

Valoarea estimata a contractului este de 290.031.320 lei fara TVA, se precizeaza in anunt.

Sala ar urma sa fie construita in 36 de luni incepand de la data atribuirii contractului, din care 24 luni pentru proiectare si executia lucrarilor si 12 luni pentru servicii tehnice de operare si mentenanta dupa receptia de la terminarea lucrarilor.

Contractul va fi atribuit firmei cu oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic, termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare fiind 10 octombrie 2013, ora 10.00.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, in 27 aprilie, proiectul de hotarare privind indicatorii tehnico-economici aferenti studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investitii "Sala Multifunctionala - Compex Sportiv Lia Manoliu", valoarea totala a investitiei fiind de 80.597.950 de euro, inclusiv TVA, din bugetul municipalitatii.

"Construirea unei sali multifunctionale cu caracter polivalent in cadrul Complexului Sportiv National «Lia Manoliu», va contribui la dezvoltarea si sustinerea potentialului acestei zone metropolitane, destinate preponderent sportului", s-a precizat in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

In document s-a mai aratat ca arena multifunctionala va avea o capacitate de aproximativ 12.000 de persoane, suprafata totala necesara pentru toate functiile arenei fiind de aproximativ 40.000 de metri patrati.

Constructia va avea o amprenta la sol de 10.000 de metri patrati si un regim de inaltime S+P+3E.

Totodata, sala va avea "toate dotarile aferente activitatilor sportive, de divertisment si de afaceri" si va fi acoperita cu o structura de grinzi cu portanta ridicata si invelitoare din tabla vopsita in camp electrostatic si luminatoare de sticla, conform aceluiasi proiect.
In expunerea de motive a proiectului s-a mai aratat ca s-a identificat posibilitatea ca in sala sa fie practicate urmatoarele sporturi: tenis, baschet, handbal, fotbal in sala, badminton, volei, hochei pe role, floorball, box, atletism, gimnastica, tir sportiv, scrima, tenis de masa si altele.

"Constructia salii multifunctionale moderne si impresionante, presupune utilizarea celor mai noi tehnologii, in vederea facilitarii unei transformari functionale rapide, din arena sportiva in scena de concert, sau centru pentru congrese. (...) Trecerea rapida de la o manifestare la alta presupune posibilitatea reamenajarii in cel mai scurt timp. Astfel, este esential sa fie avuta in vedere si optimizarea costurilor de reamenajare", s-a precizat in raportul de specialitate al proiectului.

Sursa foto: captura pmb.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri