Miriam Bourne (foto), o tanara eleva de nota 10 din Regatul Unit, a optat sa studieze la Universitatea Ovidius din Constanta, in aspiratia sa de a urma Medicina, dupa ce a fost respinsa de patru universitati britanice, desi a obtinut calificative maxime la examenele de Chimie, Biologie si Geografie.
Studenta britanica, originara din Bodmin, Cornwall, s-a vazut respinsa de patru universitati de prestigiu - Bristol, Sheffield, Manchester si Keele -, in ciuda faptului ca alti colegi de-ai sai cu note mai mici au fost admisi.

In varsta de 18 ani, Miriam Bourne, afirma pentru tabloidul britanic Daily Mail, ca "pentru a studia medicina trebuie sa fii foarte competitiv, deoarece exista un numar limitat de locuri disponibile. De foarte multi ani visez sa devin medic. Am avut interviuri la universitatile din Manchester si Keele, dar nu am fost acceptata, ceea ce a fost o mare dezamagire", a declarat Miriam Bourne.

Dar, in loc sa accepte sa stea acasa un an, studenta priveste acum cu incredere spre Europa de Est dupa ce a citit despre universitatile din aceasta regiune emergenta.

Ca urmare, Miriam isi va petrece acum urmatorii 6 ani in Romania, la Constanta, unde isi va putea urma visul de a studia Medicina, la Universitatea Ovidius, in contextul in care calificarea si dreptul de practica oferit de aceasta institutie este recunoscut atat de Consiliul Medical General din Marea Britanie cat si de autoritatile competente similare din alte tari.

De asemenea, taxele de scolarizare la Univesitatea Ovidius ajung la numai 5.000 de lire sterline, comparativ cu cele solicitate de universitatile britanice, de aproximativ 9.000 de lire, scrie The Telegraph. Traiul in Constanta, cel mai vechi oras din Romania, va fi mult mai ieftin pentru studenta britanica, insa tot va avea nevoie de 60.000 de lire pentru a-si finanta studiile, pentru ca nu va avea acces la credite pentru studii, oferite de statul britanic.

Dincolo de toate acestea piedici, studenta se arata nerabdatoare sa se inscrie la Universitatea din Constanta si incantata de a studia intr-o tara straina. "Stiam foarte putine despre Romania, in afara de ce am invatat la Geografie. Bineinteles, am auzit informatii despre Transilvania, comunism si asa mai departe...".

"De asemenea, oamenii imi tot spuneau ca este o tara saraca si ma intrebau de ce as vrea sa merg acolo. Exista saracie, desigur, dar in realitate Romania este o tara in plina dezvoltare iar facilitatile oferite arata grozav. Cursul este foarte practic si voi ajunge sa lucrez intr-un spital romanesc, ceea ce ar trebui sa fie o provocare", a spus studenta pentru publicatia britanica.

Consiliul Medical General din Regatul Unit a precizat pentru The Telegraph ca numarul de medici inscrisi in registrul medical care au dobandit calificare in medicina primara in Romania a crescut de la 567 in 2007 la 2002 la sfarsitul anului 2012.


Sursa foto: SWNS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri