Deputatul PNL Nini Sapunaru a declarat, in aceasta seara, ca a fost sunat si intrebat daca accepta propunerea presedintelui PNL, Crin Antonescu, de a prelua postul de ministru al Transporturilor, spunand ca a fost de acord si ca a fost autorizat sa anunte acest lucru.
Ponta nu este de acord cu numirea lui Sapunaru la Transporturi.

El a spus, intr-o interventie la Realitatea TV, ca este onorat de aceasta propunere.
Nu am batut din pinteni, nu am cerut aceasta functie!
"Nu am batut din pinteni, nu am cerut aceasta functie, nu-i o chestiune usoara, stiu la ce ma inham si nu este nicio nenorocire daca nu sunt acceptat", a spus Sapunaru, potrivit Mediafax. Intrebat daca se asteapta sa fie confirmat in aceasta functie de seful statului, el a raspuns: "Are posibilitatea sa nu confirme, dupa aceea va confirma urmatoarea propunere facuta de primul ministru. (...) A mai facut-o, cu motive intemeiate sau neintemeiate".

Nini Sapunaru are 50 de ani si este la al patrulea mandat de deputat. A absolvit in 2000 Academia de Studii Economice Bucuresti - Facultatea de Economia Industriei, Constructiilor si Transporturilor, iar in 2010 a obtinut doctoratul in economie, cu teza "Locul si rolul institutiei vamale in Uniunea Europeana".

In perioada 1985 - 1990 a fost proiectant la Institutul de Proiectari "Vrancea" - Focsani, in perioada 1991 - 1995 a fost inspector de credite la Bankcoop Vrancea, iar din 1995, timp de doi ani, a detinut postul de director al SC "Europroiect" SRL - Focsani, firma la care in prezent detine 49,5% din actiuni.

Ati doi ani, din 1997, a fost secretar de stat, sef al Directiei Generale a Vamilor.

Conform declaratiei de avere, are, impreuna cu sotia, un teren intravilan de 750 de metri patrati in Focsani, achizitionat in 2002 si o casa de 394 de metri patrati construita in 2006. Sapunaru are un Volkswagen Golf din 2000.

El detine 50% din actiuni si la F&C Consulting Bucuresti si a acordat un imprumut de 135.000 de euro lui Bogdan Sapunaru. De asemenea, are o datorie de 220.000 de euro la Banca Transilvania, credit contractat in 2009 si scadent in 2029.

Firma la care Nini Sapunaru detine 49,5% din actiuni, SC Europroiect SRL, cu activitati de inginerie si consultanta tehnica, a avut contracte de prestari servicii in valoare de 681.453 de lei, obtinute prin achizitie directa, cu Consiliul Judetean Galati, cu primariile din Focsani si Marasesti, dar si cu primariile a 16 comune din judetul Vrancea.

Nini Sapunaru este membru PNL din 1990.

Intre 1990 - 1991 a fost presedintele Organizatiei de Tineret a PNL Vrancea, in perioada 1991 - 1994 a detinut functia de presedinte al organizatiei municipale Focsani a PNL, iar intre 1992 si 2000 a fost consilier local la Focsani. In perioada 1994 - 2005, Nini Sapunaru a fost vicepresedinte al filialei Vrancea a PNL, iar intre 1997 - 2001 membru in Biroului Politic Central al PNL.

Din 2005 este presedinte al filialei Vrancea a PNL, iar in 2007 a redevenit membru al Biroului Politic Central al PNL.
"Vrem sa avem un ministru al Transporturilor.”
Conducerea PNL urmeaza sa analizeze duminica propunerea pentru functia de ministru al Transporturilor.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca ii va trimite luni dimineata presedintelui Traian Basescu noua nominalizare pentru functia de ministru al Transporturilor, dupa ce PNL va lua o decizie in acest sens.

"Vrem sa avem un ministru al Transporturilor care sa se ocupe direct de toate lucrurile astea", a spus Ponta, ministru interimar al Transporturilor, aflat in inspectie pe centura Capitalei.

El a aratat ca ii va transmite presedintelui noua propunere pentru portofoliul Transporturilor luni dimineata, inainte sa plece in vizita oficiala pe care o va efectua la Chisinau.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca PNL va propune un lider liberal pentru sefia Transporturilor duminica dupa pranz, dupa o discutie care va avea loc, dimineata, in Consiliul National al PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Ovidiu Silaghi si-a retras candidatura pentru functia de ministru al Transporturilor, el mentionand ca pana luni, la expirarea mandatului interimar pe care il asigura, PNL va face o alta propunere, care va fi prezentata presedintelui Traian Basescu.

Liberalul Ovidiu Silaghi fusese nominalizat in iulie pentru functia de ministru al Transporturilor, post ramas vacant dupa demisia lui Relu Fenechiu, in urma condamnarii sale, in 12 iulie, de catre instanta suprema, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul", pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri