Din totalul somerilor absolventi inregistrati in 2013 un numar de 1.776 sunt someri indemnizati.

Cei mai multi absolventi s-au inscris in luna iulie 2013, respectiv 39.038 persoane.

Din cei peste 11.700 inscrisi in luna august, 161 sunt absolventi de invatamant primar, gimnazial si professional, 7.344 absolventi de liceu si post-liceal si 4.233 absolventi de invatamant universitar.

Citeste si:

Dupa ce s-au inscris la agentiile de ocupare a fortei de munca sau la alti furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, acreditati, absolventii pot beneficia de serviciile de mediere a muncii pe locurile de munca vacante declarate de angajatori, precum si de serviciile de informare si consiliere profesionala, pot participa la cursuri gratuite de formare profesionala.

Bursa generala a locurilor de munca pentru absolventi se va desfasura pe data de 27 septembrie, la nivelul tuturor agentiilor de ocupare. Datele locatiilor vor fi anuntate in timp util la sediile agentiilor de ocupare si pe site-urile oficiale ale institutiilor.

Absolvenții care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu reușesc sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale, beneficiaza de indemnizatie de somaj, in cuantum de 50% din valoarea indicatorului social de referinta , pe o perioada de 6 luni.