Cei 11 raniti implicati, vineri, in accidentul din Ungaria care au fost adusi in tara sunt constienti, in timp ce ceilalti sapte, care au ramas internati in patru spitale din Ungaria, sunt la terapie intensiva, intubati, ventilati si in stare critica, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.
Cei 11 raniti implicati in accidentul din Ungaria care au putut fi adusi in tara vineri noaptea, cu un avion militar, au fost preluati de la Baza 90 Otopeni de echipaje SMURD fiind transportati la spitalele Floreasca (patru), Universitar (patru) si Bagdasar-Arseni (trei), noteaza Mediafax.

Patru autospeciale pentru transport personal si victime multiple, incadrate cu echipaje de prim-ajutor calificat, formate din pompieri SMURD, apartinand Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dealu Spirii" al Municipiului Bucuresti i-au preluat pe raniti de la Baza 90 Otopeni, unde au fost adusi cu un avion militar.

Secretarul de stat Raed Arafat, care a mers, vineri, la Budapesta cu avionul militar Spartan pentru evaluarea situatiei si eventualul transfer de pacienti, a declarat ca cei 11 raniti nu au rani foarte grave, unii suferind fracturi care le-au fost deja operate in Ungaria.

La Baza 90, dupa ce ranitii au fost preluati de echipajele SMURD din autospeciale, Arafat le-a declarat jurnalistilor ca ceilalti sapte romani raniti in accident se afla in trei spitale din Budapesta si unul din provincie, fiind la terapie intensiva, intubati, ventilati si in stare critica. Decizia aducerii in tara se va lua pentru fiecare dintre acesti pacienti individual, a mai spus Arafat.

Secretarul de stat a mai mentionat ca autoritatile maghiare au pus la dispozitia celor romane tot ce a fost necesar pentru transferul ranitilor.

In ceea ce-i priveste pe cei trei romani decedati in accident, autopsiile acestora au fost finalizate, urmand ca trupurile neinsufletite sa fie aduse in tara dupa indeplinirea formalitatilor consulare.

Trei romani au murit si 18 au fost raniti intr-un accident produs vineri dimineata, in Ungaria, dupa ce microbuzul in care se aflau a fost implicat intr-un accident pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta, a informat MAE.

Ambasada Romaniei la Budapesta s-a autosesizat in cazul accidentului de circulatie produs vineri dimineata, pe autostrada M5, pe directia Budapesta, in care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care si un microbuz cu numar de inmatriculare romanesc.

MAE a precizat ca, potrivit consulului si atasatului de interne prezenti la fata locului, microbuzul romanesc implicat in accident se deplasa de la Galati la Milano, avea 19 pasageri si 2 soferi, toti cetateni romani. Doi barbati si o femeie au decedat in urma accidentului, iar restul persoanelor din microbuz au fost transportate la diferite spitale din apropiere.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a solicitat, vineri, Autoritatii Rutiere Romane (ARR) informatii despre accidentul rutier petrecut in Ungaria si verificarea legalitatii transportatorului. Ulterior Ministerul Transporturilor a anuntat ca firma care detine autobuzul implicat in accidentul din Ungaria are licenta din 2011, iar cei doi soferi, in varsta de 29 si, respectiv, 45 de ani, au certificate profesionale de transport persoane.

Politia ungara l-a arestat pe soferul bulgar suspectat de producerea accidentului, a anuntat vineri seara MTI.

Treisprezece persoane au fost grav ranite, iar 14 au suferit rani usoare, printre acestea numarandu-se si soferul bulgar. Toti ranitii, inclusiv din Romania, Bulgaria, Serbia si Turcia sunt tratati in trei spitale din Budapesta si doua din provincie.

Potrivit datelor preliminare, accidentul a fost provocat de un tir cu numere de Bulgaria, care a intrat, cu viteza mare, in spatele microbuzului, acesta fiind in coloana, avand in vedere ca traficul era lent pe acea portiune.

In urma accidentului au fost lovite noua masini, microbuzul in care se aflau romani suferind impactul cel mai mare, fiind proiectat de pe autostrada, potrivit MAE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri