Memorandumul de Intelegere privind sanatatea animala si siguranta alimentelor, intre autoritatea veterinara din Romania si cea din China, a fost semnat vineri la Bucuresti, pe fondul unor discutii privind reluarea exporturilor romanesti de animale si produse animaliere pe piata chineza.
Memorandumul a fost semnat de catre reprezentantii autoritatilor veterinare din cele doua tari - Vladimir Manastireanu, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), si Xiang Yuzhang, inspector general in cadrul Administratiei Generale pentru Controlul Calitatii, Inspectiei si Carantinei (AQSIQ) din China, noteaza Mediafax.

"Evenimentul este un rezultat al demersurilor ANSVSA, initiate de mai mult timp, cu scopul de a intari cooperarea intre cele doua tari in domeniul comertului cu animale vii si produse de origine animala, dar si a rezultatelor misiunilor de audit desfasurate de expertii chinezi in luna iulie a acestui an, privind posibilitatile de export ale Romaniei de bovine vii, carne de porc si a produselor din carne de porc pe piata chineza", se arata in comunicatul ANSVSA.

Totodata, semnarea memorandumului "prefigureaza deschiderea unor noi domenii de cooperare, avand in vedere interesul manifestat de partea chineza, de incepere a unor negocieri privind importul din Romania de porci vii, carne de bovine, ovine si pasare, precum si de lapte si produse din lapte", se mai spune in comunicat.

In cadrul intalnirii de semnare a memorandumului, presedintele ANSVSA Vladimir Manastireanu a aratat ca "relansarea exporturilor romanesti de animale vii si produse alimentare pe piata chineza va veni in sprijinul unui numar important de fermieri si producatori romani de alimente de origine animala".

"China este o tara cu o piata imensa si necesarul de produse alimentare este foarte mare. Am discutat cu domnul presedinte al ANSVSA in ceea ce priveste exportul Romaniei de carne de porc, carne de pasare, vaci pentru reproductie si altele. Sunt convins ca, prin eforturile noastre comune, atat din partea AQSIQ, cat si a ANSVSA, relatiile dintre China si Romania in ceea ce priveste schimbul comercial in domeniul alimentelor de origine animala si siguranta alimentelor vor avea o dezvoltare foarte buna", a declarat Xiang Yuzhang.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri